Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ευθύνες σε "πράσινους" υπουργούς για τη SIEMENS επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ

jpeg
Πρώην υπουργούς τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που ενεπλάκησαν στις συμβάσεις του δημοσίου με τη Siemens για τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και το C4i, αλλά και που είχαν την εποπτεία των συμβάσεων σε οικονομικό επίπεδο, εντάσσει στο κάδρο των ευθυνών για το πολύκροτο σκάνδαλο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνών κόμμα.
Με το ίδιο σκεπτικό, αλλά ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 1996 και μετά, διατυπώνει - επίσης σύμφωνα με πληροφορίες - τις θέσεις της και η ΝΔ, καταλογίζοντας όμως ευθύνες και σε δικά της πρώην στελέχη...
Ωστόσο, παρότι ο καταλογισμός ευθυνών γίνεται για όλη την περίοδο που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε το σκάνδαλο, η ΝΔ φέρεται να σημειώνει το σχετικό άρθρο (α. 86 παρ. 3) του συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα δίωξης για παραγεγραμμένα αδικήματα και συνεπώς για αδικήματα που συντελέστηκαν πριν το 2007.
Το ΚΚΕ συνέταξε ξεχωριστό πόρισμα με το οποίο καταλογίζει διαχρονικές ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ζητά τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Αλλά και ο ΛΑΟΣ καταγγέλλοντας τα δύο μεγάλα κόμματα καταθέτει τις δικές του προτάσεις και συμπεράσματα για το σκάνδαλο εντάσσοντας στο κάδρο της περαιτέρω διερεύνησης κορυφαία στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΝ πάντως, κατέθεσε κείμενο στην επιτροπή με το οποίο καταψηφίζει το πορισματικό κείμενο της πλειοψηφίας καταγγέλλει παρασκηνιακές συνεννοήσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παρότι τάσσεται υπέρ μιας προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, δεν αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα στο κείμενό του αλλά επιφυλάσσεται να αναφερθεί προφορικά στην επιτροπή ή την ολομέλεια.
Τυπικά το πόρισμα της εξεταστικής θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής τη Δευτέρα προκειμένου να καθαρογραφεί. 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: