Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δεν έχει άδικο ο Πάγκαλος

Γιατί ρε παιδιά ο «Πάγκαλος εξέφρασε μια προσωπική εκτίμηση» και παραμένει αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση που έχει άλλη εκτίμηση για την επιμήκυνση; 
Σπεύδω να συνταχθώ με την εκτίμηση του κυρίου Πάγκαλου η οποία είναι εκτίμηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. 
Ωστόσο, όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση εκτιμά διαφορετικά τα πράγματα και οφείλει να μας εξηγήσει γιατί εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η δική της θέση έναντι των υπολοίπων συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου της.
Αλλά πέραν αυτού εγείρεται και ένα ζήτημα στο οποίο επίσης οφείλει η Κυβέρνηση, έστω και δια του κυρίου Πεταλωτή, μια εξήγηση ώστε να ...
γνωρίζουμε κι εμείς πότε τα στελέχη της εκφράζουν την κυβέρνηση και πότε προσωπικές απόψεις. Διότι αν συνεχισθεί αυτός ο ιδιότυπος τρόπος άσκησης πολιτικής ενδεχομένως να χρειασθούν υπότιτλοι κάτω από κάθε δήλωση του αντιπροέδρου.
Εκτός κι αν στο προσεχές διάστημα σκέφτονται να εφαρμόσουν το σύστημα της ειδικής σήμανσης που συνοδεύει την προβολή ταινιών στην τηλεόραση, ώστε να ξέρουμε αν οι δηλώσεις είναι «ακατάλληλες», απαιτούν τη «γονική συναίνεση» ή μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε οικογενειακώς χωρίς τύψεις ότι κάνουμε κάτι που θα βλάψει τα χρηστά μας ήθη.
Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την ιστορία με την επιμήκυνση του χρέους. Απλά πράγματα και κατανοητά. 
Όταν χρωστάς και δεν μπορείς να εξοφλήσεις τότε διαπραγματεύεσαι το χρόνο αποπληρωμής, τόσο του παλιού χρέους όσο και του νέου. 
Συνεπώς θα συμφωνήσουμε με τον κύριο Πάγκαλο και τις… «προσωπικές απόψεις» που εξέφρασε έστω κι αν είναι… «ακατάλληλες» για τους τοκογλύφους.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: