Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Kέρδισε την εσωκομματική μάχη ο "Γιώργος" της Ιρλανδίας και πάει για ... 14% στις εθνικές εκλογές!

Με τον ίδιο καπετάνιο που έριξε την Ιρλανδία στην ξέρα του ΔΝΤ θα πορευτεί στο ναυάγιο των εκλογών το κόμμα "Φιάνα Φαλ" του Ιρλανδού πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν όπως έδειξε η μυστική εσωκομματική ψηφοφορία για την παραμονή του στην ηγεσία του Φιάνα Φάιλ την Τρίτη. Με τον ίδιο καπετάνιο που έριξε την Ιρλανδία στην ξέρα του ΔΝΤ θα πορευτεί στο ναυάγιο των εκλογών το κόμμα "Φιάνα Φαλ" του Ιρλανδού πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν κατά την μυστική εσωκομματική ψηφοφορία για την...
παραμονή του στην ηγεσία του Φιάνα Φάιλ την Τρίτη.
Υπέρ της παραμονής του Μπ.Κόουεν στην ηγεσία του κόμματος ψήφισε η πλειοψηφία των 71 βουλευτών του Φιάνα Φάιλ, ο οποίος επικράτησε έτσι εναντίον του κυριότερου αντιπάλου του Μάικλ Μάρτιν. Ακριβής αριθμός ψήφων δεν ανακοινώθηκε, καθώς η κάλπη ήταν μυστική και τα ψηφοδέλτια καταστρέφονταν μετά την καταχώρησή τους.

Ο Κόουεν παραμένει έτσι στο τιμόνι του κόμματος εν όψει των πρόωρων εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν για την άνοιξη -στις οποίες όμως το Φιάνα Φάιλ ετοιμάζεται για συντριπτική ήττα, μετά την προσφυγή του Δουβλίνου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Τα ποσοστά του κόμματος κυμαίνονται στο 14% στις δημοσκοπήσεις. Στο πρόσωπο του ίδιου του Μπράιαν Κόουεν μάλιστα φαίνεται ότι συγκεντρώνεται η οργή των περισσότερων Ιρλανδών για τη «διάσωση» από τις Βρυξέλλες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: