Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Έκανε “Istanbul” την Κωνσταντινούπολη ο Καμίνης!

Σε “Istanbul” μετέτρεψε την ονομασία της Κωνσταντινούπολης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης!  
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του μητροπολιτικού Δήμου της… “Istanbul”!
Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά… παρανόηση ότι έγινε κατά λάθος η συγκεκριμένη αναφορά, η συγκεκριμένη ονομασία στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται και για δεύτερη φορά στο ίδιο κείμενο.
Στο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα επί λέξει:  
«Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. 
Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων».
Κανείς δεν αμφιβάλλει βέβαια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος της τουρκικής μεγαλούπολης μπορεί να επιλέγει όποιο όνομα θέλει για τον Δήμο του. Αλλά ήταν θέμα αρχής πάντοτε στη χώρα μας, να αποκαλείται με την ονομασία Κωνσταντινούπολη η πόλη του Βυζαντίου.  
Φυσικά, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποκαλείται, σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο μάλιστα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Βαρθολομαίος.  
Και όχι βέβαια Πατριάρχης της “Ιstanbul.

Δεν υπάρχουν σχόλια: