Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σαμαράς: Το πράσινο χρώμα δεν το χαρίζω στο ΠΑΣΟΚ...


Συζήτηση με τους δημοσιογράφους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την παρουσίαση του νέου σήματος και λογότυπου του κόμματος.
Ο Α. Σαμαράς εξήγησε ότι το πράσινο που υπάρχει στο καινούργιο σήμα συμβολίζει την οικολογία και πρόσθεσε ότι ως χρώμα δεν το χαρίζει στο ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε ακόμα και η αλλαγή ονομασίας του κόμματος απάντησε ότι εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και πρόσθεσε πως αυτό που έκανε η ΝΔ είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας. 
Διευκρίνισε δε ότι το παλαιό σύμβολο, ο πυρσός, θα αποσυρθεί εντελώς.
Εξ άλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ...ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ωστόσο - είπε - η ΝΔ ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
Είπε ακόμη ότι η λίστα είναι αντιδημοκρατική και ότι αν θέλει κάποιος να βάλει νέους ανθρώπους στη Βουλή μπορεί να αυξήσει τους υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 
Αναφέρθηκε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που τροποποιεί τώρα το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι συνιστά επικοινωνιακό παίγνιο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι ένα πολαικομματικό και συναινετικό θέμα η κυβέρνηση το μετέτρεψε πραξικοπηματικά σε μονοκομματικό. 
Για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, που έθεσε προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο κ.Σαμαράς είπε πως ό,τι συνιστά αναδιάρθρωση δεν το συζητά.
Χαρακτήρισε δε τα λεγόμενα του κ.Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της χώρας ως παραδοχή απόλυτης αποτυχίας. Επέμεινε και εμφανίστηκε βέβαιος για τη λύση που εκείνος έχει προτείνει για την έξοδο από την κρίση, υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ανάπτυξη μεγαλώνει η πληγή για τη χώρα, και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν βλέπει ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη.
Για το θέμα της SIEMENS ανέφερε ότι δεν μπαίνει σε λογική συμψηφισμών, ενώ για το ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, είπε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ του ανοίγματος επί της αρχής και θα εξετάσει περαιτέρω κατά περίπτωση. 
Τέλος ανέφερε ότι θα επαναφέρει στη δημόσια ατζέντα το θέμα του Χρηματιστηρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: