Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου...

Απλή η μέθοδος “εκχώρησης” δικαιωμάτων!

Έτσι απλά γίνονται οι business:
  1. Απαξιώνεις την παραγωγικοτητα μιας χώρας
  2. Βάζεις στο DNA των πολιτών την οκνηρία και τη λαμογιά
  3. Τους μαθαίνεις να ζουν με δανεικά
  4. Όποιον δουλεύει πραγματικά τον λοιδωρείς και τον απαξιώνεις
  5. κόβεις τα δανεικά και ξερά με χλωρά αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης
  6. Παραδίδεις Γη, Ύδωρ και Παράγωγα αφού πλέον όλοι είναι πεπεισμένοι ότι “αφού δε μπορούμε μόνοι μας ας τα δώσουμε και ας εισπράξουμε”!
Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής  προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου  πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. 
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. 
Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη ...
...βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. 
Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή  (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών.  

Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.
Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να  παίρνει το υπόλοιπο. 
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: