Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Disney εξαγόρασε την Ελλάδα αντί...120 δις!


Greece_ancient
Το χιούμορ δεν  λείπει από τα...άπειρα δημοσιεύματα για  την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Σχόλιο της δημοσιογράφου και πρώην διευθύνουσας σύμβουλου στην Morgan Stanley Alice Schroeder στο πρακτορείο Bloomberg,  φέρει τον τίτλο: 
«Εάν πουληθεί η Ελλάδα στην Disney θα τελειώσουν οι Ευρωπαικές συμφορές» (!).
Στο χιουμοριστικό σχόλιο (με ισχυρά όμως δείγματα ρεαλισμού και κυνισμού)  της δημοσιογράφου επιχειρείται με ένα φανταστικό σενάριο να σκιαγραφηθεί η Ελλάδα του 2011.
Στο σενάριο αυτό η Morgan Stanley εκπροσωπεί την εταιρία Walt Disney που επιθυμεί την... εξαγορά της Ελλάδα αντί 120 δισεκατομμύριων δολαρίων!
Εξηγώντας, γιατί η Morgan Stanley έριξε την αμοιβή της προκειμένου να ...κλείσει την πολυπόθητη συμφωνία,  ο Διευθύνων σύμβουλος Jamed Gorman λέει «ότι η συμφωνία που έφερε 179 χρόνια Ελληνικής ανεξαρτησίας στο τέλος της,  δείχνει ότι η εταιρεία του ανακάμπτει μετά την οικονομική κρίση.
«Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο «τέλος», η μόνη σου έγνοια είναι να διασφαλίσεις ότι η δική σου εταιρία θα σωθεί», δήλωσε  ο Gorman και προσθέσε ότι «το πώς διαχειρίζονται 3,000 χρόνια ιστορίας τους  δεν είναι δικό μου πρόβλημα. 
Αυτό που προέχει είναι οι δικοί μας πελάτες να εξυπηρετούνται σωστά».
Το φανταστικό σενάριο γίνεται ακόμα πιο καυστικό καθώς αναφέρει ότι  «μία από τις προυποθέσεις της συμφωνίας προβλέπει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε ένα νέο ρόλο:  
Nα υποδέχεται τους επισκέπτες  στο νέο Ευρωπάρκο της Ακρόπολης !
Για την απόκτηση τέτοιων πολιτιστικών θησαυρών για την Disney, η Morgan Stanley που κανόνισε το deal περιέλαβε στην συμφωνία 60 δισεκατομμύρια δολάρια  κοινών μετοχών και 60 δισεκατομμύρια  δολάρια της... οφειλής.
Και το φανταστικό σενάριο συνεχίζει: 
 «H Goldman Sachs απέκτησε μερίδιο 15% της Ελλάδος, παράλληλα με την Disney. 
Η απόφαση της Disney να αγοράσει την Ελλάδα οφείλεται στον Steve Jobs, CEO της Apple, έναν από τους μεγαλύτερος μετόχους της Disney.
Το 2009, ο Jobs σε ομιλία του στην Disney είπε ότι «κάνει μεγάλα όνειρα». 
Η «αγορά» της Ελλάδας έθεσε σε εφαρμογή μια συμφωνία η οποία θα δημιουργήσει μια νέα σειρά επιτυχημένων ταινιών της Disney. 
Και έτσι ήδη βρίσκονται υπο κατασκευή το θαλάσσιο πάρκο των «Πειρατών του Αιγαίου» που καλύπτει εκατοντάδες ναυτικά μίλια, το πάρκο της «μικρής γοργόνας» και ο «Τρώας»!
Λονδίνο, της Στεφανίας Βουραζέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: