Προτάσεις και θέσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση ανέπτυξε ο βουλευτής του ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης από το βήμα της Βουλής κατά τη διαδικασία συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για παλινωδίες κα αναποτελεσματικότητα.
Ο κ. Κιλτίδης πρότεινε την έκδοση ομολόγου με επιτόκιο 4%, καθώς θα αποτελέσει κίνητρο από την στιγμή που οι τράπεζες δανείζουν με επιτόκιο 2% και 2,5%.
«Εκδώστε ένα ομόλογο, για τον ελληνικό λαό, για τους Έλληνες πολίτες με 4% επιτόκιο.Όταν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -για να αντιτείνω σε όλους όσοι θα μου πουν οικονομικές θεωρίες περί ρευστότητας- εγγυάται τη......ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ήδη οι πληροφορίες ομιλούν για 60 δισ. προς τις ελληνικές τράπεζες.
Εφόσον εγγυάται τη ρευστότητα δεν υφίσταται πλέον αναστολή ούτως ώστε να πάρετε ό,τι μπορεί να δώσει ο Έλληνας πολίτης από το ιδιωτικό του κεφάλαιο για τη σωτηρία της πατρίδος, για την ικανοποίηση του δημοσίου χρέους.
Με 4%, όταν οι τράπεζες δίνουν 2% και 2,5%, θα προστρέξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης.
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στη φορολόγηση των επιχειρήσεων επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη «φυγή κεφαλαίων» προς τρίτες χώρες, κυρίως τη Βουλγαρία, την Κύπρο και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελούν «φορολογικούς παραδείσους» για τους επιχειρηματίες. «Είναι δυνατόν να αγνοείται αυτή η παράμετρος από την ελληνική κοινωνία;
Είναι δυνατόν να αγνοείται και μια άλλη παράμετρος ότι η φορολογία, η οικονομική εν γένει δραστηριότητα, έχει να κάνει με την ανάπτυξη και με την εργασία;
Θα ξεχάσουμε την παράμετρο της εργασίας εν ονόματι του όποιου εσόδου;», δήλωσε ο κ. Κιλτίδης.
Όσον αφορά το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας ο κ. Κιλτίδης σημείωσε: «Δεν μπορεί να εισπράττεται φόρος από την ακίνητη περιουσία.
Από την ακίνητη περιουσία στις ευνομούμενες πολιτείες δίδεται αυτό το ειδικό τέλος της ακίνητης περιουσίας. Ο φόρος πρέπει να υπάρχει στο εισόδημα της ακίνητης περιουσίας».
Ο κ. Κιλτίδης πρότεινε, τέλος, ένα σύστημα φορολογικό κατά την ευθύνη του φορολογουμένου και τη συνευθύνη του φοροτέχνη με δειγματοληπτικό τυφλό έλεγχο και ποινές τελεσίδικες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου