Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η μάσα, οι φρουροί του Γιώργου και η Lehman

Η μάσα, οι φρουροί του Γιώργου και η Lehman
Ευτυχώς που τα κάνουν αυτά. 
Γιατί δικαιώνουν την κριτική μας και διότι αργά ή γρήγορα θα φύγουν νύχτα, όπως… τόσες και τόσες καλές και φιλολαϊκές κυβερνήσεις.   
Αυτοί μας εμπαίζουν (όχι όλους) ότι θα σώσουν την χώρα. 
Αυτοί που, ενώ θα μας έσωζαν με τα 8, 9 δις ευρώ των 30 δις ανείσπρακτων φόρων, επιδιώκουν την διαγραφή των 23 δις βεβαιωμένων οφειλών του Βγενόπουλου, του Γλου, του Δασκαλαντωνάκη, του Αποστόλου (Ατλάντικ), των Ναυπηγείων Ελευσίνας, των ξενοδοχείων του Μήτση, του Ράδιο Κορασίδη κ.λ.π.  
Αυτοί που ... κόψανε μισθούς συντάξεις και επιδόματα αναπήρων, ανέργων και πολυτέκνων για την δημοσιονομική εξυγίανση.  
Είναι οι ίδιοι που βολεύουν τους πραιτωριανούς του Γιωργάκη και τους δοσίλογους της τρόικας σε οργανισμούς και δήθεν ανεξάρτητες αρχές. Είναι οι ίδιοι που το κομματικό κράτος του Καραμανλή το εκσυγχρονίζουν σε κομματικό κράτος του Γιώργου.    

Οι… αναμορφωτές του Χ.Α.

Αυτοί, λοιπόν, θα εξυγιάνουν την ελληνική Κεφαλαιαγορά. 
Αυτοί θα μας κάνουν Λουξεμβούργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 
Αυτοί θα φτιάξουν μια Ε.Κ. που θα προστατεύει τις επιχειρήσεις, τον θεσμό και τους μετόχους μειοψηφίας. Μια Ε.Κ. που δεν θα βάζει πρόστιμα σε ορκωτούς και επιχειρηματίες για παραποιημένους ισολογισμούς 4 χρόνια μετά, ούτε θα ανακαλύπτει τον κάθε Ψωμιάδη λίγο πριν την προφυλάκιση του.
Με… τον Χατζόπουλο, τον υπεύθυνο για όλα αυτά τα όμορφα που εκστομίζει ο κύριος Γιώργος μας, που είναι παντελώς άγνωστος στον κόσμο της κεφαλαιαγοράς και στο αντικείμενο της. 
Και… με την Μαρίνα Σουγιουλτζή. ΄Άλλη μια σπουδαγμένη στα Harvard, άλλη μια γνήσια εκπρόσωπο των λευκών κολάρων της Wall Street και του Citi του Λονδίνου.

Η σπάταλη Λούκα
Είναι οι ίδιοι που, ενώ επιδιώκουν την συντριβή της μεσαίας τάξης της κοινωνίας στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των διαρθρωτικών αλλαγών, συντηρούν ή και αυξάνουν τις σπατάλες του κράτους.   
Τελευταίο παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη. 
Η οποία για να προπαγανδίσει χθες την ανύπαρκτη πολιτική της στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού (το προκλητικότερο ανέκδοτο της ελίτ της Ε.Ε.), ανέθεσε την διοργάνωση της σχετικής συνέντευξης τύπου σε ιδιωτική εταιρεία. 
Παρέκαμψε το γραφείο τύπου και την διεύθυνση επικοινωνίας του υπουργείου για να δώσει την δουλειά στην IKON SCS
Τσάμπα έξοδα, δηλαδή.   
Όσο συνεχίζουν αυτοί, θα συνεχίζει το ρεπορτάζ. 
Νίκος Μανεσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: