Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει πλάνο…

Δεν υπάρχει πλάνο…
Σε όλο το φάσμα της οικονομίας δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για το που θα πάει η χώρα σε βάθος χρόνου, επεσήμανε ο υπεύθυνος του τμήματος Ξένων Αγορών της Σάρρος Χρηματιστηριακής Πάνος Δάντης, μιλώντας ...στην fmvoice.gr.
Παράλληλα, άσκησε κριτική σε όσους υποστηρίζουν πως η εγχώρια αγορά έχει βάθος, ασκώντας κριτική και σε όσους επιμένουν πως η αγορά μας είναι ώριμη.
Σύμφωνα με το στέλεχος της χρηματιστηριακής, θα βόλευε να γίνουμε αναπτυσσόμενη αγορά, καθώς σήμερα  συμμετέχουν funds που δεν παίρνουν ρίσκο, ενώ εάν μπουν τα funds που επενδύουν σε ανερχόμενες αγορές και συνήθως κινούνται πιο γρήγορα κι αυξάνουν τις συναλλαγές.
Επίσης, στα παράγωγα η αγορά απονεκρώθηκε όταν τα συμβόλαια έγιναν τρίμηνα, αντί να λήγουν σε ένα μήνα, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Για την πορεία της αγοράς, ο κ. Δάντης εκτίμησε πως όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα με την 4η δόση του δανείου, θα συνεχίσει να βολοδέρνει.
Εάν περάσουν οι μεταρρυθμίσεις, τότε μπορεί να δούμε αντίδραση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη από το 2012.
Επεσήμανε, πάντως, ότι όποιος αγοράσει σήμερα συγκεκριμένες μετοχές με προοπτική να τις διακρατήσει σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένος.
Για τις ξένες αγορές, σημείωσε πως η πορεία του Dow δείχνει πως έχουμε δει το χαμηλό και είναι ενδεχόμενο να βρισκόμαστε στην αρχή ενός ανοδικού ράλι, που θα διαρκέσει  όλο το 2011.
Σε αυτό το ράλι θα συμμετάσχουν περισσότερο μετοχικές αξίες και σε δεύτερο επίπεδο τα εμπορεύματα, ενώ ο χρυσός θα συνεχίσει την άνοδο, με βάση συγκεκριμένους λόγους.
Μεταξύ ευρώ και δολαρίου, το στέλεχος της Σάρρος προτιμά το ευρωπαϊκό νόμισμα, σημειώνοντας πως εάν δεν υπήρχαν τα προβλήματα της ευρωζώνης, η ισοτιμία θα ήταν στο 1,60.
Επιπλέον, αντέκρουσε τις απόψεις που λένε πως η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση, τονίζοντας ότι αυτήν την εξέλιξη δεν τη θέλει κανείς.
Όσο για τις αντιρρήσεις της Γερμανίας τις απέδωσε στην πολιτική που ασκεί η Μέρκελ, καθώς το Βερολίνο στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να επανέλθει στο μάρκο, αφού σήμερα έχει άλλους 15 πελάτες στην ευρωζώνη.
Τέλος, εκτίμησε πως δεν θα γίνει haircut στα ελληνικά ομόλογα, καθώς κάτι τέτοιο δεν το θέλουν ούτε η ΕΚΤ, ούτε όσοι έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους αυτούς τους τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: