Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχόμενοι πνιγμοί

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από το κολασμένο 2011

Οι εξαθλιωμένοι Έλληνες πολίτες  ακούνε τους πολιτικούς-ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας-να τους εύχονται καλές γιορτές και καλό κουράγιο για τα κρεματόρια που τους περιμένουν.
Την ίδια ώρα ό Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παραδομένος στην διαπλοκή, την σήψη  και την ατιμωρησία, στον  βούρκο, το μόνο που ...κάνει είναι να εκδικείται τους συμπολίτες τους με νέες εξαγγελίες περικοπών της ζωής τους.
Κι ενώ τσακίζει ζωές των ανήμπορων πολιτών, την ίδια στιγμή επιβραβεύει με την ατιμωρησία όλους εκείνους που εμπλέκονται στην ασέλγεια δεκαετιών σε βάρος του δημοσίου χρήματος.
Σε τέτοιο βαθμό που παλαίμαχος δημοσιογράφος ακούστηκε να λέει κάτι γιαπωνέζικα για λογαριασμούς σε τράπεζες του Τόκιο, για αλληλοεκβιασμούς και άλλα κόλπα μόρτικα.
Πώς να εξηγήσει ο οργισμένος πολίτης την ατιμωρησία, παρά μόνο μέσα από πιθανούς και απίθανους, υπαρκτούς και ανύπαρκτους εκβιασμούς των εμπλεκομένων;
Κι ενώ ο πρωθυπουργός  σου ζητάει να θυσιάσεις τα παιδιά σου που βρίσκονται στην εφηβεία-εάν ανήκεις σ αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετοικήσουν οικογενειακώς  στην Αυστραλία, ακούγοντας  Στέλιο Καζαντζίδη στη κασετοφωνιά- ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, αντιμετωπίζει το ξεφλούδισμα του «Παπανικολή» ως παιδική ασθένεια. Είναι κατά κάποιο τρόπο.
Της Αμύνης τα παιδιά, είναι ενωμένα σαν γροθιά.
Όπως ενθυμείσθε στην περίφημη εκείνη Εξεταστική Επιτροπή για τα Εξοπλιστικά που συνέστησε ο αποφασιστικός  Καραμανλής (κάποτε φίλος του ηρωικού εισαγγελέως Ζορμπά), την υπεράσπιση των κ.κ Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, είχαν αναλάβει οι καλοί συνταγματολόγοι κ.κ Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
Vencermos...
Από τον Πάρη Γουλανδρή (αναγνώστη μας)
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4192 

Δεν υπάρχουν σχόλια: