Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η επιχείρηση «Ηρωική έξοδος» έχει αρχίσει…

Οι εκλογές ως ηρωική έξοδος

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται πλέον σοβαρά να προσφύγει στις κάλπες στην περίπτωση που διαφοροποιηθούν και άλλοι βουλευτές από την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης. 
Το Μαξίμου, διαρρέοντας τον «προβληματισμό» του Πρωθυπουργού, επιχειρεί να εκφοβίσει, χτυπώντας ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα.
Απ’ τη μια, βλέποντας τη διογκούμενη δυσαρέσκεια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλεί τους «άτακτους» με τη λίστα. 
Απ’ την άλλη, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, πιστεύει ότι οι εκλογές «αγχώνουν» τη Νέα Δημοκρατία- μιάς και ...
βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης- και θα αναγκασθεί να χαμηλώσει τους τόνους.
Εκείνο που αποκρύπτει επιμελώς ο σχεδιασμός του Μαξίμου είναι ο φόβος του Πρωθυπουργού για όσα θα ακολουθήσουν. Έτσι, νομίζουν ότι φοβίζοντας τους άλλους θα κρύψουν το φόβο του Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν μέσω των διαρροών περί πρόωρων εκλογών.
Οι εκλογές είχαν αποφασιστεί μετά από εκείνο-για όσους θυμούνται- το εκβιαστικό διάγγελμα. 
Από τότε είχαν σκοπό να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Απλώς τώρα, οι εμπνευστές του σχεδίου χρησιμοποιούν ως άλλοθι τους βουλευτές που διαφωνούν με τα επαχθή μέτρα, ώστε να φανεί ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές για να μη καταστεί «όμηρος» των βουλευτών του.
Στην πραγματικότητα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να δεχθεί τη σχεδιαζόμενη απόδραση από το αδιέξοδο ως δυναμική κίνηση για την επανεκκίνηση της Κυβέρνησης. Η επιχείρηση «Ηρωική έξοδος» έχει αρχίσει…
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: