Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τα greek statistics είναι δουλειά του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, κατή την χθεσινή συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού εξάντλησε την δευτερολογία του αναφερόμενος στα "greek statistics" - στον τρόπο με τον οποίον «μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος μήνυση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Blumberg σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο κος Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο έγγραφα, στα ...
οποία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εμφανίζεται να προτείνει στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ, τρόπους για «να κρύψουμε χρέος 3 δισ. ευρώ» και ο κος Δρυς εμφανίζεται να «συμφωνεί» με την πρόταση.
«Άλλο έγγραφο του 1994, έφερε υπογραφή του Γ. Γεννηματά σε διαπίστωση πως το δημόσιο χρέος ήταν 19,5 τρισ. δρχ. «και το γνωστό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ, αυτό που κάνει και τώρα τις αλχημείες, ανεβάζοντας ένα πραγματικό χρέος 9% στο 12,5%, το ίδιο έκανε και το 1994: Ο αείμνηστος Γεννηματάς μας λέει πως το χρέος είναι 19,5 τρισ. και ένα χρόνο μετά ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέβαζε το χρέος στα 23,5 τρις, ενσωματώνοντας όλες τις λογιστικές διαφορές που υπήρχαν στην ΤτΕ από το 1950» δήλωσε.
«Η Eurostat διαπίστωσε έντεκα περιπτώσεις greek statistics για παραπλανητικές αναφορές σε δημοσιονομικά στοιχεία κατά την περίοδο 1997-2003» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..
«Μας είπε ο κος Παπανδρέου για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ο σοσιαλισμός είναι για τους πιστωτές μας ενώ η βαρβαρότητα μένει για τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κος Κεφαλογιάννης.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: