Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η αμφισβήτηση ξεκίνησε από … τον Βενιζέλο!

Εδώ και αρκετό καιρό, είναι κάτι παραπάνω από ορατή η αγωνία που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον, σε σχέση και με τις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνική απήχηση του Κινήματος, η οικονομική πολιτική την οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, πολλά στελέχη στρέφονται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, και ζητούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να πάρει πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αλλαγής στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, “πριν να είναι πολύ αργά”, όπως σημειώνουν οι περισσότεροι.
Μετά λοιπόν από μεγάλη περίσκεψη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ...
φαίνεται να αποδέχτηκε τη βάση των παραπάνω προβληματισμών, και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, έκανε το πρώτο βήμα, στην κατεύθυνση της αποστασιοποίησης από κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης, και επομένως του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν δίστασε να ανοίξει το ακανθώδες θέμα της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων. Και, προς έκπληξη των υπόλοιπων παρισταμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, ανέπτυξε μια ρητορική, η οποία επί της ουσίας αμφισβητούσε την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου
“Περισσότερη σημασία έχει το πως απευθυνόμαστε στην κοινωνία, και όχι το πως απευθυνόμαστε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μάλλον έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου να αισθανθεί άβολα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “statesmen.gr”, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των περιστάσεων, θα συνεχίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, χωρίς να υπονομεύει την Κυβέρνηση, δείχνοντας όμως ότι “υπάρχει και άλλος δρόμος”. Ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ…
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: