Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ναρκωτικά στη showbiz και την υψηλή κοινωνία;

pinch


Γνωστά ονόματα της «υψηλής κοινωνίας» της Αθήνας, 
από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον κόσμο της μόδας, της ομορφιάς και των ΜΜΕ, αλλά και επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών
φέρονται ως πελάτες του κυκλώματος με τις «πόρσε» που διακινούσε κοκαΐνη, υδροπονική κάνναβη και ecstasy στην πρωτεύουσα, στην Αρκαδία και στην ...Κρήτη. 
Πάνω από πενήντα άτομα περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, ως πελάτες των εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι επένδυαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αγοραπωλησίες ακινήτων και στο Χρηματιστήριο.
Ο αρχηγός της σπείρας, ένας 34χρονος ομογενής από τον Καναδά, ζούσε σε συνθήκες χλιδής στη Βούλα, ενώ ο ίδιος και οι συνεργοί του κυκλοφορούσαν με τέσσερις «πόρσε» και άλλαζαν σαν τα πουκάμισα τα πολυτελή αυτοκίνητα. Τα ονόματα των «αγοραστών» ναρκωτικών, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, προκύπτουν κυρίως από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν στο «πελατολόγιο» του «εγκέφαλου» της σπείρας, κάτι που θα αξιολογηθεί από την τακτική ανάκριση και τις δικαστικές αρχές.
Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων ο 34χρονος «εγκέφαλος» και ένας ακόμα ομογενής από τις ΗΠΑ, τέσσερα ακόμα μέλη της ομάδας διακινητών, ελληνικής υπηκοότητας, άλλοι δύο Έλληνες, που πιάστηκαν την ώρα που αγόραζαν κοκαΐνη, και ένας 41χρονος Γάλλος, αδελφός της συζύγου του αρχηγού.
Οι δύο συνελήφθησαν στο Άστρος Κυνουρίας, όπου είχαν στήσει «παράρτημα» της σπείρας και διακινούσαν ναρκωτικά σε χρήστες κατά κανόνα εύρωστους οικονομικά, σε όλη την Αρκαδία. Το νήμα που οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στις ελληνικές αρχές από το γραφείο της αμερικανικής DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η πληροφορία ανέφερε ότι ο 34χρονος ομογενής από τον Καναδά πιθανόν εμπλέκεται σε διακίνηση κοκαΐνης και υδροπονικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ναρκωτικών και ύστερα από έρευνες και πολύμηνη παρακολούθηση έγινε την περασμένη Παρασκευή συντονισμένη επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά την οποία συνελήφθησαν οι εννέα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Επίσης, εντοπίστηκαν οι επαφές των μελών της σπείρας, καθώς και οι «καβάτζες» των ναρκωτικών που ήταν κατά κύριο λόγο 4 γκαράζ στην Άνω Γλυφάδα, στη Βούλα και στο Χαλάνδρι.
Στο «μικροσκόπιο» Δίωξης ναρκωτικών και ΣΔΟΕ οι επιχειρήσεις των εμπόρων
Από «ψιλό κόσκινο» περνάει η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ τις επιχειρήσεις των μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος του ποσού που έχουν «ξεπλύνει» μέσω φαινομενικά νόμιμων δραστηριοτήτων.
Η περιουσία που έχουν αποκτήσει μέσα από τη «φάμπρικα» που είχαν στήσει, εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλη, αλλά οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν. Τη μερίδα του λέοντος από τα κέρδη που αποκόμιζαν από το εμπόριο του θανάτου, φαίνεται ότι έπαιρνε ο 34χρονος Ελληνοκαναδός «εγκέφαλος» της σπείρας, στον οποίο και βρέθηκαν εντυπωσιακά ποσά, ενώ αρκετά μικρότερα κατείχαν οι συνεργοί του στην Αθήνα και το Άστρος.
Μέχρι χτες οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν εντοπίσει περίπου μισό εκατομμύριο μετοχές στο Χρηματιστήριο, που τζιράριζε ο 34χρονος, αλλά εκτιμούν ότι μπορεί να έχει άλλες τόσες.
Μεγάλο βάρος πάντως ρίχνουν σε κτηματομεσιτικές εταιρείες που είχε ο ίδιος και συνεργοί του, μέσω των οποίων προέβαιναν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ έπαιρναν συστηματικά μέρος και σε πλειστηριασμούς.
Σε ότι αφορά τα μετρητά, κατασχέθηκαν 251.270 ευρώ, 10.000 δολάρια ΗΠΑ, τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 38.500 ευρώ, 56.500 δολάρια Καναδά, 83.500 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και δεκαοκτώ πιστωτικές κάρτες ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Μετέφεραν τα ναρκωτικά μέσα σε ανταλλακτικά
Μέσα σε ανταλλακτικά για τις «Πόρσε» με τις οποίες κυκλοφορούσαν, έφερναν στην Ελλάδα τα ναρκωτικά τα μέλη του κυκλώματος, όπως δήλωσε χτες ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος.
Η κοκαΐνη και η υδροπονική κάνναβη έρχονταν στην Ελλάδα από τον Καναδά, απ’ όπου κατάγεται και ο αρχηγός της σπείρας και τα χάπια ecstasy από την Ολλανδία.
Συνολικά, στις «καβάτζες» της σπείρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 392 γρ. κοκαΐνης, 15,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 6.895 δισκία ecstasy, δύο κιλά δυναμίτιδας, δύο πυροκροτητές, βραδύκαυστο φιτίλι, ένα τουφέκι εφόδου τύπου Μ16, δύο πιστόλια, 75 φυσίγγια, καθώς και επτά ζυγαριές ακριβείας, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, τρεις μοτοσικλέτες, πλαστά διαβατήρια, άδειες οδήγησης, ταυτότητες και 24 κινητά τηλέφωνα.
Οι 9 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: