Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Ντόρα ξαναγεννήθηκε ...


...άνετη και σωστή! 
Θα παραμείνει έτσι;

Όταν είσαι στην αντιπολίτευση, είσαι σίγουρα απαλλαγμένος από πολλά … πολιτικά βάρη!  
Έχεις διάθεση, κάνεις πολιτική! 
Θυμάμαι το ΠΑΣΟΚ! 
Εμάς σύντροφοι, όταν ως αντιπολίτευση πολεμήσαμε πάντα με πάθος τις διαρθρωτικές αλλαγές που τώρα υποχρεωτικά όμως εφαρμόζουμε. 
Μ’ αυτά τα απαλλαγμένα βάρη λοιπόν, η τωρινή ...
αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να παράγει πολιτική, καθώς είναι δέσμια παλαιοκομματικών αντιλήψεων. 
Η αριστερά απ’ την άλλη, έχει το άγχος να επωφεληθεί από την φθορά του ΠΑΣΟΚ και να καρπωθεί ψήφους. Πολιτική αρνητισμού.

Μένει λοιπόν η Ντόρα, που πραγματικά λέει αρκετά πράγματα, που θα ήθελα να ακούσω απ’ ορισμένους συντρόφους μου στο ΠΑΣΟΚ (δείτε το βίντεο με την ομιλία της στην συζήτηση του προϋπολογισμού. 
Ακόμα κι απ’ αυτούς που σκίζουν τα ιμάτια τους ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά ψηφίζουν συντεταγμένα λόγω κομματικής πειθαρχίας. 
Λέει αλήθειες. 
Η Ντόρα ξαναγεννήθηκε, γιατί απλά είναι απαλλαγμένη απ’ τα κομματικά στεγανά. 
Θα παραμείνει έτσι; 
Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει και το στοίχημα με τον εαυτό της!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την συζήτηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε «Η κυβέρνηση είναι καλή στην ρητορική, αλλά όχι στην πράξη».

«Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο. Σε αυτούς που είναι εντός και εκτός συστήματος», πρόσθεσε, ενώ πρότεινε να μην κόβονται χρήματα από τους συνταξιούχους, αλλά από την Βουλή.

Συγκεκριμένα, είπε «να κόψουμε 10 εκατ. από την Βουλή, 20 εκατ. από τα κόμματα, τα οποία παίρνουν 75 εκατ. ευρώ, να κόψουμε από τις υψηλές και μη ανταποδοτικές συντάξεις της Βουλής και τέλος από την ΕΡΤ. Να κόψουμε 100 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ, δεν χρειαζόμαστε 5 κανάλια σε περίοδο κρίσης».

Τέλος, η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» τόνισε την αντίθεση της στην παραγραφή αδικημάτων για τους βουλευτές. Όπως είπε «Αν κάποιος κρύβεται πίσω από την παραγραφή, κάποιο λάκκο έχει φάβα. Θα πρέπει να δικάζονται όλοι».