Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η… ακινησία των Κινημάτων

Ένα από τα παράδοξα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι, παρά την ύπαρξη πολλών Κινημάτων η Ελλάδα παραμένει… ακίνητη. 
Τόσο ακίνητη που φαντάζομαι ότι θα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΔΝΤ και της τρόικας, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί ακίνητος αυτά που συμβαίνουν και επηρεάζουν τη ζωή του.
Οι Ιρλανδοί κινητοποιούνται, οι Πορτογάλοι το ίδιο, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι. 
Μόνο εμείς παραμένουμε σε ακινησία και εκτονωνόμαστε μέσω πάσης φύσεως Κινημάτων. 
Τουλάχιστον στα Κινήματα έχουμε υπεροχή έναντι των ...
άλλων Ευρωπαίων.
Έχουμε Κινήματα ειρήνης τα οποία κινούνται επιλεκτικά. 
Για παράδειγμα, όταν σκοτώνονται από βόμβες Παλαιστινίων γυναικόπαιδα, τα Κινήματα ειρήνης ακινητοποιούνται όπως τα λεωφορεία όταν οι εργαζόμενοι έχουν γενική συνέλευση
Όταν όμως σκοτώνονται Παλαιστίνιοι, τα Κινήματα ειρήνης κινητοποιούνται. Διαθέτουμε όμως και άλλα Κινήματα, όπως εκείνα των καταναλωτών, τα οποία εμφανίζονται το καλοκαίρι για να πλήξουν τον τουρισμό, ενώ όταν οι κυβερνήσεις κάνουν φοροεπιδρομές στα εισοδήματα λεηλατώντας στην κυριολεξία τους φορολογούμενους, τα Κινήματα καταναλωτών είναι σε… διακοπές.
Όσο για τα πολιτικά Κινήματα, έχουν τόση… κινητικότητα ώστε είναι να απορεί κανείς πως η Ελλάδα παραμένει σε πλήρη ακινησία καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Σκεφθείτε μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ, το πρώτο πολιτικό Κίνημα μετά το ’74, αν και κυβερνά συνολικά τα 20 από τα 36 χρόνια της Μεταπολίτευσης, εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να ξεκουνήσει την Ελλάδα. 
Με εξαίρεση τρεις μεγάλους σεισμούς, που κι αυτοί προκλήθηκαν από φυσικά αίτια, κανένας «πολιτικός» σεισμός δεν έγινε ώστε κάτι να κουνηθεί σ’ αυτή τη χώρα.
Το μόνο πράγμα που κουνιέται στην Ελλάδα, είναι ο gay πολιτισμός, ο οποίος μάλιστα εξελίσσεται σε Κίνημα που τείνει να κυριαρχήσει παντού. 
Από τα σίριαλ και τα πρωινομεσημεριάτικα στη τηλεόραση μέχρι στα Δημοτικά Συμβούλια και στη Βουλή.
Τέλος πάντων, η Ελλάδα δεν κινείται ή αν θέλετε στην Ελλάδα όλα παραμένουν ακίνητα, εκτός από τα Κινήματα που ιδρύονται με σκοπό να δώσουν κίνηση στις εξελίξεις. Ακόμη και η κινηματική αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία ακινητοποιήθηκε. Τελευταίες αφίξεις το Κίνημα της κυρίας Μπακογιάννη και προσεχώς του Μίκη Θεοδωράκη
Σε κίνηση να βρισκόμαστε…
 ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: