Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου200 χιλιάδες ευρώ).!!

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.

Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).
Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα,όπως εξήγησε, είναι πολλά και την παζαρεύει στα μισά. «Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε», είπε, προκειμένου «όταν την επισκευάσουμε, να την ....ανοίξουμε στους τουρίστες».
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συρρέουν εκατοντάδες τουρίστες για να δουν την ερειπωμένη εκκλησία....
Πριν από 10 χρόνια, η ιστορική εκκλησία, με άγνωστη μέχρι στιγμής διαδικασία, αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν,προκειμένου να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει.
Ο πρόεδρος του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ δήλωσε στα τουρκικά Μέσα ότι για τηχρηματοδότηση της αναστήλωσης απευθύνθηκαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλά δεν πήραν θετική απάντηση.
http://eleutherofrosyni.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: