Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ εκδικήθηκε το «Βήμα»!

Οι εξελίξεις στο «Βήμα» είναι θλιβερές. 

Εργαζόμενοι, και μάλιστα εξαιρετικά προικισμένοι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει προσφορά θέσεων εργασίας στους πυλώνες που απέμειναν στον ΔΟΛ.
Αφήστε που ορισμένοι εκεί στη Μιχαλακοπούλου, θα προτιμούσαν να κρατήσουν, με παχυλούς μισθούς διοικητικά στελέχη στον εμπορικό τομέα, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, και δεν θα νοιαστούν ιδιαίτερα για τους δημοσιογράφους. Δηλαδή, για την ψυχή του Συγκροτήματος, που ο Χρήστος Λαμπράκης κατάφερε να το καταστήσει «τοτέμ» της ενημέρωσης στην Ελλάδα.
«Αν ζούσε ο Λαμπράκης, δεν θα φτάναμε εδώ», αναρωτιούνταν χθες στο «Βήμα» πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και ...
απλοί υπάλληλοι, οι οποίοι δεν ξεχνούν τη γοητεία που ασκούσε στη σύγχρονη Ελλάδα, ο ιδρυτής του Μεγάρου Μουσικής.
Ένας άνθρωπος αστείρευτης εξυπνάδας, πλούτου γνώσεων και υψηλής αισθητικής, που του επέτρεπε να συναναστρέφεται την εξουσία, χωρίς ποτέ να παρασυρθεί από τις γνωστές σειρήνες της.
Κάποιοι άλλοι, περισσότερο «ψαγμένοι» όμως, θύμιζαν το πρωτοσέλιδο της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2007, δυο μέρες μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές τις οποίες, εν μέσω πυρκαγιών, είχε προκηρύξει και κέρδισε ο Κώστας Καραμανλής. «Παραιτηθείτε, κύριε Πρόεδρε», ήταν το πρωτοσέλιδο με το οποίο ο ΔΟΛ έδειχνε στον Γιώργο Παπανδρέου τον δρόμο της αξιοπρεπούς παραίτησης και απομάκρυνσης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που κατέγραφε «εντυπωσιακό προβάδισμα Βενιζέλου» στη μάχη της διαδοχής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Mega».
Τα πράγματα βέβαια, δεν εξελίχτηκαν καθόλου έτσι.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τον Βενιζέλο, έγινε Πρωθυπουργός, και το «Βήμα»… έκλεισε. Με το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον τη στενή ηγετική ομάδα που βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου, να… σνομπάρει επιδεικτικά το «Βήμα», και να θυμίζει, σε κάθε ευκαιρία, την ενόχληση για εκείνο το πρωτοσέλιδο, και την ολόθερμη στήριξη του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Βενιζέλο.
Σε μια εποχή προχωρημένης κρίσης σαν τη σημερινή, ένα ΜΜΕ που συνδέθηκε με το ιστορικό Κέντρο και προσωπικά την οικογένεια Παπανδρέου, προφανώς και δεν είχε πολλές ελπίδες επιβίωσης, εγκαταλελειμμένο μόνο και απροστάτευτο στη μέση της καταιγίδας.
Οι σημερινές εξελίξεις, είχαν ουσιαστικά δρομολογηθεί προ τριετίας. Απλώς, κάποιοι πίστευαν ότι βρίσκονταν… αρκετά click μακριά.
ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: