Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χωρίς μετάφραση η συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Τρόικας...

...και το πλήρες κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15 νθήμερο.

 “Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο”

Όπως ανέφεραν το πρόγραμμα εκτελείται σωστά, χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε ΔΕΚΟ και νοσοκομεία. 
Σε γενικές γραμμές είμαστε σε καλό δρόμο και  πληρούνται τα ποσοστικά κριτήρια. Σημειώθηκε πρόοδος στη δημοσιονομική πολιτική.
Οι μετατάξεις θα λογίζονται ως προσλήψεις, θα ισχύει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
Κρίνουν ότι είναι δυσβάσταχτο το βάρος των δημόσιων επιχειρήσεων και χρήζει αναδιάρθρωσης το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το ξενοδοχείο Hilton, όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθοριστικής σημασίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συνέντευξη ...
Τύπου, που παραχωρούν οι εκπρόσωποι της Τρόικας, που βρίσκονται στη χώρα μας.
Χωρίς μετάφραση και με τους ελεγκτές της τρόικας να μιλούν την δική τους αγγλικήν οι δημοσιογράφοι προσπαθούν εδώ και ώρα να αποκωδικοποιήσουν όσα λένε για το τόσο σημαντικό θέμα του πρόσφατου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.
Ήδη από τις 9:30 το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Hilton, περίπου 200 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται για το Μνημόνιο και τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. 
Επικεφαλής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως "Όχι στην πείνα", "Όχι στην Τρόϊκα".
Στην προσπάθειά τους να μπουν στο Χίλτον για να διαμαρτυρηθούν, απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, των οποίων η παρουσία στο HILTON είναι ασφυκτική.
Το πλήρες κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15νθήμερο.  
Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο.
Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για όλους τους Έλληνες, αφού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθεί και το καθεστώς εργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. 
Για να εξασφαλίσουμε την τέταρτη δόση του δανείου -από τη στιγμή που τα κρατικά έσοδα, δεν είναι τα αναμενόμενα- θεωρείται βέβαιο ότι το ΔΝΤ, θα απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει επιεπλέον επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Με κομμένη την ανάσα, ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συμβασιούχοι, αναμένουν τις ανακοινώσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους! 
Όπως σας ενημέρωσε από χθες το newsbomb.gr, η πρόταση των τροϊκανών είναι οι μετατάξεις που θα γίνουν στις δημόσιες επιχειρήσεις να υπολογίζονται ως νέες προσλήψεις.
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε ο όρος του Μνημονίου που λέει ότι για κάθε 5 δημόσιους υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένας νέος εργαζόμενος, αυτομάτως παίρνει άλλη διάσταση αφού οι θέσεις αυτές θα καλυφτούν με μετατάξεις!
Οι άντρες της τρόκας αναμένεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις με άμεση προτεραιότητα τον περιορισμό του κόστους στο Δημόσιο και την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ!
Ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι με την λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων.
Στη συνέντευξη, αναμένεται να γίνει αναφορά στην απελευθέρωση της αγοράς, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, την αξιοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Ακολούθως, γύρω στη μία μετά το μεσημέρι θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Τρεις γάϊδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Να είναι κάποιος κλέφτης αποτελεί θρασύτητα. Να κάνει και τον βλάκα από πάνω, παραπάει.