Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η εξεταστική για τη Siemens ενεργοποιεί την αποκάλυψη του “Ολυμπία”. Η δικαιοσύνη τι κάνει;

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΜΑΝΤΕΛΗ – ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ.

Αποφασισμένα τα μέλη της εξεταστικής να εκμεταλλευθούν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την απόφαση – σταθμό υπέρ του Πρόδρομου Μαυρίδη εις βάρος της Siemens στη Γερμανία. 
Η δικαιοσύνη όμως ακόμα να ασκήσει τις νέες διώξεις.  
Σα να μην έφτανε αυτό, απέσυρε και το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χριστοφοράκο!
Δείτε τις απίστευτες καταγγελίες Βαλυράκη ενώπιον των μελών της εξεταστικής και στο τέλος την απόφαση που δίνει τη μοναδική ευκαιρία να οδηγηθούν οι επίορκοι και η εταιρεία στην Ελληνική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες:
Βαλυράκης:
Άρα, λέω, περιμένουμε πρώτον και εφ’ όσον έχουμε, όπως μας διαβεβαιώνει προφορικά η Εισαγγελία του Μονάχου, τη γραπτή αποδοχή του αιτήματός μας. Παρακαλώ την Επιτροπή για την εξουσιοδότηση του κ. Χριστοδούλου να μεταβεί στο Μόναχο. Νομίζω ότι πρέπει, αν εγκρίνετε, να τον εφοδιάσουμε και με μια διερμηνέα από τη Βουλή. Να πάει όμως με εντολή της Εξεταστικής Επιτροπής και με υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων στην Εισαγγελία του Μονάχου και να συνεννοηθεί μαζί τους για το ταχύτερο της οργάνωσης αυτής της συνάντησης. Και μάλιστα, θα έλεγα, με την έγκρισή σας, να έρθει και σε απευθείας συνεννόηση και με τη Siemens και με τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν, ώστε να έχουμε και τη δικιά μας παρέμβαση γρήγορης οργάνωσης.
Διότι ενδεχομένως το πρόβλημα – υποθέτω – είναι η Siemens, η οποία δεν θα δεχτεί έτσι εύκολα να κληθεί και να καταθέσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής Διαφάνειας. Διότι σιγά-σιγά πιστεύω ότι συνειδητοποιούν ότι τα αδικήματα για τα οποία θα εξεταστούν είναι βαρύτατα. Και εφ’ όσον δεν μας αποκαλύψουν στοιχεία τα οποία γνωρίζουν, κατά την εκτίμηση και τη βεβαιότητα μάλλον της Επιτροπής μας, δηλαδή ποιον δωροδοκούσαν, πότε τον δωροδοκούσαν και γιατί τον δωροδοκούσαν, τότε η σημερινή ηγεσία της Siemens συμπράττει, συμμετέχει, συγκαλύπτει μια διεθνή εγκληματικότητα, με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις που έχουμε και αφορούν τόσο την Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορά την κρατική διαφθορά, όσο και τη Σύμβαση του Παλέρμο, που αφορά θέματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ.ο.κ. και βεβαίως την επιβαρυντική περίπτωση που έχει συμφωνήσει η Επιτροπή μας εν τω νόμω τω ελληνικώ για τους καταχραστές του ελληνικού Δημοσίου, που προβλέπονται βαρύτατες ποινές…
Επίσης, θα ήθελα να έχω ένα επίκαιρο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον κ. Χριστοφοράκο. Την ιστορία των ενταλμάτων την ξέρετε. Οι ελληνικές ανακριτικές αρχές -δηλαδή ο Ζαγοριανός- εξέδωσαν δύο εντάλματα έκδοσης, τα οποία κατέπεσαν ως ατελή από την γερμανική δικαιοσύνη. Και υπήρχε σε εκκρεμότητα τρίτο ένταλμα για απάτη, η οποία με έγγραφό της –αν θέλετε έχω τα έγγραφα στη διάθεσή σας- η κ. Νικολακέα το απέσυρε. Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε τη στήριξη του ευρωπαϊκού εντάλματος κατά Χριστοφοράκου που ήταν για απάτη. Η κ. Νικολακέα το απέσυρε.
Εδώ λοιπόν, θα ήθελα –και είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε και η Επιτροπή- ένα επίκαιρο ένταλμα για τον κ. Χριστοφοράκου προτού πάμε στο Μόναχο. Αν δεν το έχουμε δεν σημαίνει ότι δεν θα πάμε. Αλλά το αυτονόητο για τη σοβαρότητα της χώρας είναι ότι θα έπρεπε να έχουμε ένα ισχυρό, επίκαιρο ένταλμα κατά Χριστοφοράκου.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Γιατί δεν το κάνει, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Με ρωτάτε εμένα, κύριε συνάδελφε; Είναι και δικό μου ερώτημα γιατί δεν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνει. Δεν μπορώ να υποθέσω γιατί δεν το κάνει. Γιατί εμείς την πλήρη τεκμηρίωση για ένα τέτοιο ένταλμα την έχουμε δώσει.
Posted by olympiada στο Αυγούστου 30, 2010
Ήρθε η ώρα να φανούν ονομαστικά ποιοί καλύπτουν την διαπλοκή. Πολιτικοί και εκδότες προ των ευθυνών τους.
Αποκλειστικό: Ο Πρόδρομος Μαυρίδης προτίμησε την τελική ρήξη με τη Siemens αντί να δεχτεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με πολύ καλύτερους όρους από τους υπόλοιπους.
Πανικόβλητη η εταιρεία, ήρθε σε συνενόηση με τον Χριστοφοράκο για να “καταθέσει” στην εξεταστική για την υπόθεση της Siemens. Αυτό δείχνει και τον πανικό της εταιρείας αφού ο Χριστοφοράκος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ! Όπως και όλοι οι κατηγορούμενοι άλλωστε που συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά με την εταιρεία και έχουν υπογράψει λεόντεια συμβόλαια εχεμύθειας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δικαίωση του από το Γερμανικό δικαστήριο, γεγονός που θέτει αυτόματα υπό αναιρεση όλες τις αποφάσεις πίσω από τις οποίες έγιναν τα εξής εγκλήματα:
  • Η Siemens έμεινε αμέτοχη ευθυνών, αφού όλα τα εγκλήματα τα τέλεσαν οι υπάλληλοι της εν αγνοία της μητρικής εταιρείας – καταρρίφθηκε με την απόφαση της δικαιοσύνης για Μαυρίδη.
  • Ο Χριστοφοράκος δεν εκδίδεται στην Ελλάδα αφού η υπόθεση τελεσιδίκησε στην Γερμανία – καταρρίπτεται και αυτό αφού η υπόθεση πήρε άλλη τροπή και οι νέες κατηγορίες είναι διευρυμένες και διαφορετικές. Έχουμε κοινώς νέα υπόθεση.
  • Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τη Siemens και τις υπόλοιπες Γερμανικές εταιρείες αφού δεν τεκμηριώνεται η εμπλοκή τους – Καταρρίφθηκε. Πλέον η Ελληνική πολιτεία βάσει της απόφασης του Γερμανικού δικαστηρίου, οφείλει να στραφεί ενάντια στη Siemens ώστε να απαιτήσει πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου και αποζημίωση.
Εδώ ακριβώς είναι και το ζητούμενο: Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να ασκήσει διώξεις στην εταιρεία για κάθε Ευρώ που ζημιώθηκε η χώρα, κάθε Ευρώ που διακινήθηκε, κάθε Ευρώ που δόθηκε σε επίορκους λειτουργούς. Μπορεί να υποχρεώσει τη Siemens να συνεργαστεί και να δώσει όλα τα ονόματα πολιτικών και άλλων που χρηματίστηκαν.
Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι; Γιατί η Siemens βάσει αυτής της απόφασης μπορεί να δικαστεί και να καταδικαστεί στην Ελλάδα για σύσταση συμμορίας και διακίνηση χρήματος προερχόμενου απο εγκληματικές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, η Siemens βγαίνει εκτός από κάθε διαγωνισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Πρακτικά, καταστρέφεται.
Δεν θέλουμε να αγιοποιήσουμε τον Μαυρίδη. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πραγματικά αθώοι σε τέτοιες εμπλοκές. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η όλη στάση του, δηλαδή η επιμονή του να μην δεχτεί τον ευεργετικό διακανονισμό και να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση, στο στόμα του λύκου μάλιστα, αν μη τι άλλο εκτός από την προσωπική του δικαίωση λύνει τα χέρια της Ελληνικής πλευράς ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το πολιτικό σκηνικό.
Υπάρχουν όμως και τα λογικά συμπεράσματα: Εάν ο Μαυρίδης είχε χρηματίσει πολιτικούς όπως ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, το πιθανότερο είναι να ακολουθούσε και την πορεία τους σε εξωχώριους παραδείσους. Ο Μαυρίδης όμως, σύμφωνα με το Γερμανικό δικαστήριο, δεν διακίνησε ούτε ένα Ευρώ. Άρα εκ των πραγμάτων δεν χρημάτισε πολιτικούς γι’ αυτό και ήταν ο εύκολος στόχος.
Εδώ λοιπόν ανοίγει το άλλο μεγάλο θέμα: Η στάση των ΜΜ”Ε” της Ελλάδας.
Με το που άνοιξε ο ασκός του αιόλου από τις αποκαλύψεις για τη δράση της Siemens, ενώ οι ανακρίσεις είχαν ξεκινήσει για τον ρόλο των προσώπων και στην Ελλάδα, ξεκινά ένα κρεσέντο δημοσιευμάτων κατά του Μαυρίδη ως φυσικού και ηθικού αυτουργού του σκανδάλου. Από τις συγκεκριμένες αναφορές “αγνοούνται” οι Χριστοφοράκος μα κυρίως ο Καραβέλας! Το ευτράπελο είναι πως οι Πουαρώ της Ελληνικής δημοσιογραφίας δεν φαντάστηκαν όπως αποκάλυψε πρόσφατα η επιτροπή πως οι επίμαχες εταιρείες, MARTHA OVERSEAS και ΜΑΡΤΗΑ HOLDINGS CORP φέρουν το όνομα της συζύγου του Καραβέλα! Πως διέφυγε των δημοσιογράφων κάτι τέτοιο;
Προσέξτε της ημερομηνίες: 19/6/2006 ο Μαυρίδης ανακρίνεται και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμμία σχέση με τις πληρωμές. Αρχές του 2007 όμως και μέσα σε κρεσέντο επιβαρυντικών δημοσιευμάτων για τον Μαυρίδη, η μητρική Siemens ασκεί αγωγή εις βάρος του. Παρ’ ότι στις αρχές του 2007 ο κ. Μαυρίδης επέστρεψε 7,8 εκατομμύρια ευρώ στη μητρική Siemens, η οποία όμως εξαιτίας προφανώς της συνεχιζόμενης έρευνας από τη SEC απέφυγε να αποσύρει την αγωγή της κατά του κ. Μαυρίδη.
Προσέξτε τώρα την φοβερή (ίσως την σημαντικότερη που έχει γίνει στο διαδίκτυο) αποκάλυψη σχετικά με τα τιμολόγια της Civitas προς τη Siemens. Η Siemens εξαπολύει ένα διαφημιστικό κρεσέντο προς όλες τις εφημερίδες ακριβώς στο μεσοδιάστημα της υπόθεσης. Προσέξτε τις ημερομηνίες των τιμολογίων και των καταχωρήσεων.
Η συνέχεια εδώ: http://olympia.gr/2010/08/30/siemens-62/

Δεν υπάρχουν σχόλια: