Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το "Κατάρ" και η Κύπρος... ,ας παραδειγματισθούμε!

Το Κατάρ κάνει δύσκολη τη ζωή των Κυπρίων

Όσοι πιστεύουν ότι οι επενδυτές από το Κατάρ έρχονται να πετάξουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα μάλλον θα πρέπει να ρωτήσουν τους Κύπριους.
Μετά την αρχική ευφορία της Κυπριακής κυβέρνησης, ανάλογη του κλίματος που καλλιεργούν τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, το “φιλέτο Κατάρ” αποδεικνύεται σκληρό και… δύσπεπτο.
Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, με τριγμούς και σκληρές διαπραγματεύσεις εξελίσσεται η συμφωνία με το Κατάρ για την ανάπτυξη της περιοχής Χίλτον στη Λευκωσία.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Χριστόφια κοστολόγησε την επένδυση στα 143 εκατ. ευρώ. Το Κατάρ απέρριψε το ύψος της εκτίμησης θεωρώντας ότι αυτή έγινε από κρατικούς εκτιμητές, κι έτσι έγινε νέα εκτίμηση από την εταιρεία “Αντώνης Λοϊζου και Συνεργάτες”. Η δεύτερη εκτίμηση αφαίρεσε περίπου 40 εκατομμύρια, αλλά η υπόθεση δεν σταματάει εδώ.
Το Κατάρ ζήτησε να εκτιμήσουν το ύψος της επένδυσης και δικοί του εκτιμητές, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το ποσόν της δεύτερης εκτίμησης, να περικοπεί ακόμα περισσότερο κατά μερικά εκατομμύρια.
Αυτά, ας τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι ήδη άρχισαν να πανηγυρίζουν για τα πετροδολάρια που θα μας κάνουν πλούσιους.
OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια: