Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Προωθείται το σχέδιο Γ’ για την οικονομία


Το έδαφος προλειάνουν οι γνωστοί - άγνωστοι «τρίτοι», οι οποίοι είχαν προαναγγείλει και την προσφυγή της χώρας στην τριπλή επιτροπεία

Την προοπτική ενός σχεδίου Γ’ για την ελληνική οικονομία αρχίζουν να καλλιεργούν εντέχνως κύκλοι στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, διαπιστώνοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι τελικώς πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι φαίνονταν. 
Η τρόικα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί άλλους φιλόδοξους στόχους, οι οποίοι εκ προοιμίου είναι γνωστό ότι δεν θα επιτευχθούν και ενημέρωσε φεύγοντας το υπουργείο Οικονομικών ότι θα απορρίψει εκ προοιμίου το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα παρουσιασθεί στις 4 Οκτωβρίου αν το κρίνει μη ...ρεαλιστικό.
Την ίδια ώρα, οι πιέσεις από «τρίτους» για το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, εντείνονται. 
Την αποστολή έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, η οποία και το Δεκέμβριο ήταν αυτή που είχε προλειάνει το έδαφος για την προσφυγή της χώρας στην τριπλή επιτροπεία.  
Το ίδιο κάνει και τώρα, με την υπόθεση της παράτασης, με τη βοήθεια μάλιστα και του πρωθυπουργικού συμβούλου κ.Σκιόπα
Το προχθεσινό του άρθρο ακόμα συζητείται σε κυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια κινήσεων τους είναι πλέον περιορισμένα, έως και ...ανύπαρκτα.
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: