Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καραμανλής φέρνει "αμηχανία" στο Μαξίμου!

Έντονη αμηχανία επικρατεί από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για την περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, μετά την επιστολή που έστειλε στην Προκαταρκτική Επιτροπή ο Κώστας Καραμανλής, και τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι κατά τη γνώμη του δεν υπήρξε σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προχθές διφορούμενες εκτιμήσεις για τις εξελίξεις. 
Απ’ τη μια πλευρά, διατυπώθηκε η άποψη ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, και θα πρέπει να προχωρήσει ως το τέλος, αναζητώντας ευθύνες των υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή οι οποίοι ...
υπέγραψαν για τις ανταλλαγές εκτάσεων του δημοσίου με τη Μονή, προφανώς μέσω της παραπομπής τους σε Ειδικό Δικαστήριο.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν οι σκεπτικιστές, που θεωρούν ότι στη δεδομένη συγκυρία με την οικονομική κρίση να κυριαρχεί στην καθημερινότητα των πολιτών, η σκανδαλολογία έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. 
Πρόσθεταν μάλιστα ότι η επιθετική γραμμή που επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, σε συνδυασμό με τα ρεπορτάζ που αναπαράγουν τα ΜΜΕ περί μη ύπαρξης ζημίας για το δημόσιο, φέρνει τον πρώην πρωθυπουργό σε ευνοϊκότερη θέση, έναντι της κοινής γνώμης.
Κάπως έτσι, αποφασίστηκε χθες να τηρήσει η Κυβέρνηση στάση αναμονής, και να μην εκπροσωπηθεί στα παράθυρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων από κεντρικά στελέχη της, που θα αναλάμβαναν να απαντήσουν στον Κώστα Καραμανλή. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με την Όλγα Τρέμη, μίλησε μονάχα για τις εξελίξεις στο μέτωπο της αντιπαράθεσης με τους οδηγούς φορτηγών.
OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια: