Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Λεφτά με τη σέσουλα εξαφανίζονται από τους δήμους!

Δεν είμαι δικαστής για να δικάζω και να κρίνω κάποιον ένοχο η αθώο, αλλά από ότι διαβάζω στο παρακάτω άρθρο, οι έλεγχοι δείχνουν ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει μπόλικη φωτιά.
Και το ερώτημα είναι, αν αληθεύουν έστω και ελάχιστα από τα παρακάτω, όχι μόνο κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή, αλλά θα πρέπει να πεταχτεί και το κλειδί.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=26783231
Σε «πήλινα πόδια» στέκεται πλέον η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος με το μέγεθος που έχει λάβει η κατάχρηση στα ταμεία του δήμου, όπου η καταγραφή της ζημιάς συνεχίζεται.
Ενας κυκεώνας ελέγχων από επιθεωρητές, εφοριακούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς αδυνατεί μέχρι στιγμής να ...
παρουσιάσει στο σύνολό του το «φαγοπότι» επί σειρά πολλών ετών, το οποίο πραγματοποιούνταν στους «κόλπους» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το ποσό της κατάχρησης ξεκίνησε να είναι αρχικά λίγα εκατομμύρια ευρώ, έφτασε τα 10, μετά τα 20, αργότερα τα 30 και τώρα γίνεται λόγος ακόμη και για 50 εκατομμύρια, αναδεικνύοντάς το ίσως στο μεγαλύτερο ανάλογο κρούσμα απάτης στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Το «κόλπο» πίσω από την κατάχρηση αφορούσε στη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους υπαλλήλους του δήμου, καθώς και πληρωμών οι οποίες κατευθύνονταν στην εφορία.Αυτή η διαδικασία είχε «στηθεί» και υλοποιείτο επί σειρά ετών, παρόλο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κατά τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργόπουλου, έχει πολλαπλό σύστημα ελέγχων στην οικονομική διαχείρισή του και ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι υπογράφουν τις οικονομικές καταστάσεις του.
Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί και στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες υποτίθεται πως θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχαν ειδοποιήσει το Δήμο για τη μη διενέργεια των σχετικών πληρωμών.
Ουσιαστικά για όλη αυτή την καλοστημένη κατάχρηση ως ιθύνων νους και εκτελεστής υποδεικνύεται ένας και μοναδικός υπάλληλος, ο οποίος μέχρι στιγμής «πληρώνει τη νύφη».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ισχυρίζεται σθεναρά πως εκείνος πριν από δύο και πλέον χρόνια κατήγγειλε στη δικαιοσύνη τον συγκεκριμένο υπάλληλο και τη δράση του ενώ τον απέλυσε και από τον Δήμο.
Αν πράγματι κάποιος έχει κλέψει τόσα λεφτά, τότε το λιγότερο που θα έπρεπε είναι να είχαν πάει φυλακή. 
Τι να το κάνω να τον απολύσει ο δήμαρχος;
Είναι μόνο ένας από τους λόγους που το σχέδιο  Καλλικράτης θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το γρηγορότερο δυνατό.
Επίσης, είναι ίσως το μόνο θετικό πράγμα που έχει δρομολογήσει αυτή η κυβέρνηση μέχρι τώρα.
Το αν ποτέ το δούμε αν υλοποιείται όμως είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
Κάτι ακόμα.
Τι τα χρειαζόμαστε τα €5 δις για να ενοποιήσουμε τους δήμους για να κάνουμε οικονομία;; 
Δηλαδή, τι θα μας κοστίζει απλά να καταργήσουμε και τούς 52 δήμους στο λεκανοπέδιο και να βγάλουμε στον πλειστηριασμού όλα τα δημαρχειακά τους μέγαρα; 
Γιώργος Καισάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: