Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Παρακαλάνε τώρα τον Προβόπουλο;

Εκεί που του έδειχναν τον δρόμο της εξόδου, τώρα τον παρακαλάνε.

Ο λόγος για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο που σήμερα επισκέφτηκε τον Παπανδρέου στο Μαξίμου , όχι επειδή τους έπιασε ο πόνος στην κυβέρνηση για τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά επειδή τον έχουν ανάγκη μετά την απόφαση του Τρισέ για παράταση , κατά ένα χρόνο , των ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου του ζήτησε να βρει φόρμουλα ώστε να ενεχυριάσει και τα χαρτοφυλάκια των κρατικών ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, θέμα για το οποίο είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Προβόπουλο.
Ο διοικητής της ΤτΕ είναι πλέον κάτι σαν … πρωθυπουργός, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την οποία ελέγχεται και παίρνει οδηγίες, είναι εκείνη που θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό χάος.
Κι εκεί που από το Μαξίμου διέρρεαν πως θα τον … πετάξουν από το παράθυρο, τώρα τον παρακαλάνε αφού, εκτός των άλλων, έχουν μπροστά τους την καθοριστική συνεδρίαση της ΕΚΤ, στις 8 Απριλίου, όπου θα αποφασιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ενεχυρίασης των κρατικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: