Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία και τα "φέρετρα" με τα "πτερύγια"

Μια ανακοίνωση η οποία καταδεικνύει τον επιδερμικό χαρακτήρα με τον οποίο προσεγγίζει αυτή τη στιγμή τα κρίσιμα θέματα αμυντικών επενδύσεων η Νέα Δημοκρατία, εκδόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας του κόμματος Θεόφιλο Λεονταρίδη.
Σχολιάζοντας το μεγάλο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων Τ.214 ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα», και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων, να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση».
Οι τοποθετήσεις του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ πραγματικά προκαλούν απορία διότι, όσον... αφορά τα τεχνικά προβλήματα του υποβρυχίου ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ ως γνωστό η γερμανική υπηρεσία BWB έχει ήδη δώσει την πιστοποίηση ότι το υποβρύχιο είναι ασφαλές ενώ η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είχε δηλώσει ότι τα τεχνικά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί.
Αντίθετα υπάρχει συγκεκριμένο και αυταπόδεικτο θέμα με το γεγονός ότι ο ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ’’ χρησιμοποιήθηκε πρακτικά ως πειραματικο-βιομηχανικό πρωτότυπο από την ναυπηγό εταιρεία υπέστη μύριες όσες ανακατασκευές και παρόλα αυτά παραλαμβάνεται ως να επρόκειτο για ένα νέο υποβρύχιο

Τα περί «φερέτρου» και «πτερυγίων» που φύτρωσαν στον ‘’ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ’’ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δείχνουν μία γραφική εικόνα για τα στελέχη της ΝΔ.   
Όσον αφορά τα σχόλια περί "οικονομικής κρίσης"  που έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων της ιδίας κλάσης, αφού παραβλέπει ότι πρόκειται για τροποποίηση μιάς σύμβασης με επιχειρησιακά συμφέροντα, για το Π.Ν., τρόπο, σημειώνουμε το εξής : 

Η συγκεκριμένη πολιτική θέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις βασικές αρχές του πολιτικού χώρου που εκφράζει το κόμμα της ΝΔ, οι οποίες είναι απόλυτα κωδικοποιημένες και συμπυκνώνονται στην εξής φράση : Υπεράνω όλων η Πατρίς.
Που σημαίνει ότι ακόμα και «να μην έχουμε να φάμε», που λέει ο λόγος, πρέπει να εξοικονομούμε κονδύλια για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας.
Ούτε το ΚΚΕ θα τολμούσε να εκδώσει μια ανακοίνωση που να κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί επενδύει στην ασφάλεια της χώρας. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Ευάγγελου Αβέρωφ με τέτοιες λαϊκίστικες και πολιτικώς έωλες ανακοινώσεις. 
Αυτά από τον Θεόφιλο Λεονταρίδη στον οποίο η ΝΔ έχει αναθέσει να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό μέγεθος που ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: