Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ευχαρίστως να μας φορολογούσε, άν ζητουσε από την Mergel τα ονόματα όσων "λαδώθηκαν" !


Το Spiegel έδωσε βέβαια κάποια ονόματα στο παρελθόν -πολύ λίγα βέβαια- αλλά ποτέ τους λογαριασμούς στους οποίους εστάλησαν οι μίζες και έτσι γλίτωσαν από την λαϊκή οργή τα λαμόγια !
Εφ' όσον η επικοινωνία σημαίνει πολλά για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, κάναμε μια σκέψη. 

Κύριε Παπανδρέου,
Φαντάζεστε πόσο περισσότερο δημοφιλής θα γινόσασταν αν είχατε κάνει αυτή την απλή "αίτηση" στην κ. Μέρκελ αντί να εκλιπαρείτε την βοήθεια της για εγγυήσεις και τέτοιες σάχλες που θα αποδειχθούν στο μέλλον αχρείαστες και στο παρόν άχρηστες, παρά τις τυμπανοκρουσίες και τους θριάμβους σας τώρα.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση το επιτόκιο εξωτερικού δανεισμού ήταν 3,5% και σε τρεις μήνες εκτινάχθηκε στο 6% με τους τραγικούς χειρισμούς σας, δημοσιοποιώντας αδέξια, πράγματα που δεν λέγονται δημόσια, με αυτό τον τρόπο και με αυτές τις τυμπανοκρουσίες που το κάνατε.

Μήπως μετά την "συμφωνία" τα επιτόκια θα επανέλθουν στο 3,5% που ήσαν όταν παραλάβατε, οπότε θα είχατε έναν λόγο να χαίρεστε ;

Όχι βέβαια

Τότε γιατί κοροϊδεύετε το λαό βάζοντας τα παπαγαλάκια σας να θριαμβολογούν εφόσον είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την αύξηση;

Κύριε Παπανδρέου,
είπατε στην ομιλία σας ότι μετά από αυτή την "συμφωνία" οι "κόποι του Ελληνικού λαού δεν πήγαν χαμένοι"!

Απίστευτη ατάκα που θα μείνει στην ιστορία σαν η πλέον διαβλητή ατάκα που ακούστηκε από τα χείλη πρωθυπουργού.

Χαμένο πήγε το μαύρο χρήμα που έρευσε άφθονο στις τσέπες τον "ειδικών οπλικών συστημάτων", χαμένο πήγε το χρήμα σε όλες αυτές τις ορδές των τεμπέληδων και άχρηστων που προσθέσατε στον δημόσιο τομέα πριν από το ΑΣΕΠ αλλά και μετά από αυτό και που τώρα δανείζεστε χρήματα για να συντηρείτε έναν στρατό ψηφοφόρων που ζαλισμένοι από την εισροή των χρημάτων για τα οποία δεν κοπίασαν στο ελάχιστο, μεθάνε και διασκεδάζουν κάθε βράδυ στα νυχτερινά κέντρα.

Ο λαός που έμεινε έξω από αυτό το φαγοπότι καλείται τώρα να πληρώσει τα σπασμένα και του ζητάτε να είναι κι ευχαριστημένος!

Αυτό που συμβαίνει είναι πράγματι απίστευτο, να είναι οι πολιτικοί οι απόλυτα υπεύθυνοι για την οικονομική κατάντια της χώρας και να ζητάνε τώρα με υπερβολική φορολογία των έντιμων φορολογούμενων, χωρίς να πιάνουν τους πραγματικούς φοροφυγάδες, να πληρώνουν εσαεί τις παραφορτωμένες δημόσιες υπηρεσίες, που είναι επιπλέον η κύρια τροχοπέδη που σταματάει το κράτος από το να ξεκινήσει μια αναπτυξιακή πολιτική.

Ο λαός ζητάει μια σταγόνα δικαιοσύνης στέλνοντας στη φυλακή -όχι στο γουδί αν και μερικοί θα το άξιζαν- αυτούς που κυρίως ξεπάτωσαν την οικονομία.

Ας μας δώσει η κ. Μερκελ τους αριθμούς λογαριασμών και δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα πάρα πάνω, θα τα βρούμε όλα μόνοι μας, ολόκληρος ο λαός θα βάλει πλάτη εάν αισθανθεί ότι επί τέλους θα τιμωρηθούν κάποιοι που έκλεψαν ασύστολα.

Εάν δεν υπάρξει αυτή η εξιλέωση μην περιμένετε κ. Παπανδρέου βοήθεια από το λαό, που όντας σε απελπισία, θα ακολουθεί τα επικίνδυνα κελεύσματα της κ. Παπαρήγα.

udemand

Δεν υπάρχουν σχόλια: