Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Εκεί που έφτυναν θα γλύφουν... δικαίωση της πολιτικής Καραμανλή !

Άντε, να φωνάξουν και τον Αλογοσκούφη για υπουργό Οικονομικών!


Στην  πολιτική  Αλογοσκούφη…καταφεύγει  ο κ. Παπανδρέου.

Διάβασα στο ΒΗΜΑ την Μ. Παρασκευή, την παρακάτω είδηση:
«Ένεση  ρευστότητας   €15 δισ. σε τράπεζες και οικονομία
Ανοίγει ξανά το πακέτο στήριξης- Παράταση  των εγγυήσεων
«Ξανανοίγει άμεσα το «παροπλισμένο» από τον Δεκέμβριο του 2008 πακέτο των 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο είχε νομοθετήσει ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, παίρνοντας παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος μέσω κρατικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 15,5 δισ. ευρώ που έμειναν ανεκμετάλλευτες.  
Χθες τέσσερις τράπεζες Εθνική, Εurobank, Αlpha Βank και Πειραιώς, προχώρησαν και επίσημα, έπειτα από σχετική πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στην κατάθεση αιτήματος.
Το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον έλληνα κεντρικό τραπεζίτη κ. Γ. Προβόπουλο τη Μ. Τρίτη… 

 Με την άντληση αυτών των κεφαλαίων με ελκυστικούς όρους θα επιδιωχθεί  η επανεκκίνηση της εγχώριας οικονομικής «μηχανής», μετά το πρώτο σοκ των μέτρων μείωσης του ελλείμματος που «πάγωσαν» την αγορά.»

Τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου το 2008;
Θα σας θυμίσω τώρα τι έλεγε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου, όταν η Κυβέρνηση Καραμανλή, έφερε προς ψήφιση τη ρύθμιση:
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου  σε υψηλούς  τόνους είπε  “ένα καθαρό όχι στο νομοσχέδιο της αποχωρούσας κυβέρνησης, γιατί αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αδιαφάνεια και υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων…  προανήγγειλε πως στο πλαίσιο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής θα διατυπωθεί ένα ευρωπαϊκό “πακέτο” μέτρων ύψους 130 δισ. Ευρώ, που θα κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι “αργοπορημένο”, προϊόν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με τους τραπεζίτες, που θα φορτώσει την ελληνική οικονομία με τοξικά προϊόντα και θα τα πληρώσουν οι πολίτες, ενώ παράλληλα δίνει υπερεξουσίες στον υπουργό Οικονομίας. Το σχέδιο στήριξης των τραπεζών δεν περιέχει καμία εγγύηση.»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε  ότι  το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ  δεν στηρίζει το τραπεζικό σύστημα, αλλά τους μεγαλομετόχους, και αυτό γίνεται με χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς διαφάνεια και κανόνες, χωρίς καμία εγγύηση.
Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν δεσμεύει τις τράπεζες από το να ξεφορτωθούν ό,τι τοξικό έχουν πάνω τους και να επιβαρύνουν με αυτό το Δημόσιο. Με το σχέδιο αυτό, ευνοείται η κερδοσκοπία έναντι της πραγματικής οικονομίας… Ζήτησε στήριξη με κανόνες, μόνο στις τράπεζες που έχουν ανάγκη και μόνο αν οι μέτοχοι προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, «ώστε να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη»
Δευτερολογία Παπανδρέου
«Η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες και επιχειρεί να κρύψει όλα τα προβλήματά της κάτω από το χαλί της διεθνούς κρίσης. Σε όλες τις χώρες του κόσμου στηρίχθηκαν μόνον οι τράπεζες που παρουσιάζουν πρόβλημα ρευστότητας. Εσείς διαβουλευθήκατε με τους τραπεζίτες για να τις στηρίξετε όλες. Αυτές είναι τριτοκοσμικές πρακτικές. Πείτε εάν υπάρχουν τράπεζες με πρόβλημα και να βάλουν και οι μεγαλομέτοχοι το χέρι στην τσέπη -και όχι όλα να κρύβονται κάτω από το χαλί. Λευκή επιταγή στις τράπεζες αποτελεί τεράστια κοινωνική πρόκληση. Εμείς λέμε όχι στην λευκή επιταγή».
 http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952904&lngDtrID=244

Να υποθέσω, λοιπόν, τα εξής:
1.   Η κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στις τράπεζες και επιχειρεί να κρύψει όλα τα προβλήματά της κάτω από το χαλί της διεθνούς κρίσης
2.   Διαβουλεύτηκε με τους τραπεζίτες και ακολουθεί τριτοκοσμικές πρακτικές.
3.   Δεν βάζουν οι μεγαλομέτοχοι το χέρι στη τσέπη
4.   Με το σχέδιο αυτό, ευνοείται η κερδοσκοπία έναντι της πραγματικής οικονομίας
5.   Το σχέδιο στήριξης των τραπεζών δεν περιέχει καμία εγγύηση.
6.   Το νομοσχέδιο της ….αποχωρούσας κυβέρνησης, αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αδιαφάνεια και υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
7.   Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι “αργοπορημένο”, προϊόν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με τους τραπεζίτες, που θα φορτώσει την ελληνική οικονομία με τοξικά προϊόντα και θα τα πληρώσουν οι πολίτες, ενώ παράλληλα δίνει υπερεξουσίες στον υπουργό Οικονομίας»

Συμπέρασμα:
Ο κ. Παπανδρέου, υπονόμευε συστηματικά κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης Καραμανλή να αντιμετωπίσει την κρίση.
Στη συνέχεια κατάφερε  να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό με το «λεφτά υπάρχουν».
Επί έξη μήνες πέτυχε να δανειζόμαστε με …επιτόκια Βιετνάμ.
Είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός  που μείωσε με κυβερνητική απόφαση τους μισθούς των εργαζομένων.
Και τώρα που έχουν ξεμείνει από ιδέες και τα σχέδια τους ήταν ανύπαρκτα,  καταφεύγουν στα μέτρα της κυβέρνησης Καραμανλή, τα οποία  λοιδωρούσαν.
Άντε, να φωνάξουν και τον Αλογοσκούφη για υπουργό Οικονομικών!
ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

3 σχόλια:

Eva F. είπε...

Θα σου ευχηθώ ολόψυχα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με τους δικούς σου ανθρώπους!

Να περάσεις όμορφα!

Ανώνυμος είπε...

Antilogos-gr:
Δεν υπάρχει πιο συκοφαντημένη κίνηση (απ όλες τις κινήσεις που είχε κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή για αποτροπή της ύφεσης) από το "Πακέτο"των 28 Δισ. € που "Πήραν οι Τράπεζες"...

Σύσσωμη η αντιπολίτευση με μπροστάρη το ΠΑΣΟΚ έβγαιναν καθημερινά στα κανάλια στηλιτεύοντας την κυβέρνηση που δίνει "λεφτά στους πλούσιους" την ώρα που ο "Λαός Πεινάει"...

Δυστυχώς για την σημερινή κυβέρνηση , ο λαϊκισμός του παρελθόντος της σαν αντιπολίτευση θα την κυνηγά για πολύ καιρό .

Ανώνυμος είπε...

Sunfono file mou!!!Telika polu grigotera h Istoria apodikniei oti to "H alazoume h Bouliazoume" eprepe na greafotan diaforetika. Poio epitiximenos titlos tha htan to "An alaksoume tha bouliakoume".
Kalo pasxa se olous
Zach