Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κύκλωμα πορνείας με βιτρίνα Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Ο «μαστροπός», το βίντεο-ντοκουμέντο με το θύμα που την ώρα του βιασμού μιλούσε στο τηλέφωνο, το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, τα στριπτιτζάδικα και η σύλληψη με τα ναρκωτικά στη Ρόδο.

Ένας άνδρας, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 34 ετών, κατηγορούμενος για δουλεμπόριο και σωματεμπορία, δύο αλλοδαπές καλλονές οι οποίες υποτίθεται πως υπήρξαν τα θύματά του, φιλοξενήθηκαν στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης και στη συνέχεια βρέθηκαν να χορεύουν σε στριπτιτζάδικα που άνηκαν στο βασικό χορηγό του Δικτύου(!), ένα βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει έναν από τους «βιασμούς», κατά τη διάρκεια του οποίου το «θύμα» μιλάει στο τηλέφωνο (!), αλλά και οι...
...χορηγίες χιλιάδων ευρώ ενός επιχειρηματία- ιδιοκτήτη αλυσίδας αρτοποιείων και στριπτιτζάδικων που συνελήφθη ως μέλος μεγάλου κυκλώματος μαστροπών προς τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που κυνηγά τους «σωματέμπορους» συνθέτουν τα κομμάτια ενός πολύ περίεργου «πάζλ» που απασχολεί (παράλληλα) την ελληνική Δικαιοσύνη.
Ο Κώστας Σούλιος, τρόφιμος των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος καταδικάστηκε, επειδή φέρεται να εξέδιδε, να βίαζε και να κακοποιούσε δύο Ρουμάνες, μεταξύ των οποίων και την πρώην κοπέλα του Μπρέντα Τσιμπέρι, σπάει τη σιωπή του στη zougla.gr, επισημαίνοντας ότι, πίσω από την ποινική δίωξη που στήθηκε εις βάρος του, κρύβονται μεγάλα οικονομικά οφέλη που απορρέουν από τη φάμπρικα που ακούει στο όνομα: «Κατασκευασμένα θύματα σωματεμπορίας».

«Με την Μπρέντα διατηρούσα ερωτικό δεσμό επτά μήνες πριν τη σύλληψή μου. Γνωριστήκαμε σε ένα μπαρ στο οποίο εργαζόμουν ως υπεύθυνος. Αργότερα, όμως, ήρθε κλονισμός στη σχέση μας, επειδή μου προκαλούσε σκηνές ζηλοτυπίας και δεν συμπεριφερόταν καλά στα ανήλικα παιδιά μου. Στη συνέχεια άρχισα να ξεκόβω από αυτή και ταυτόχρονα γνώρισα μια άλλη κοπέλα, φίλη της, και σύναψα δεσμό μαζί της. Αυτή το έμαθε, ζήλεψε και πήγε και την βρήκε στο στριπτιτζάδικο που δούλευε.

Τσακώθηκαν και η Μπρέντα δέχθηκε κάποια χτυπήματα. Ακολούθως, τυφλωμένη από ζήλια και θέλοντας να με εκδικηθεί, επειδή την παράτησα για τη «φίλη» της, πήγε και με κατήγγειλε ότι δήθεν την έβαζα να δουλεύει με το ζόρι σε στριπτιτζάδικα, ότι τη χτυπούσα και ότι τη βίαζα. Μαζί της κατέθεσε και μια ακόμα κοπέλα από τη Ρουμανία, η οποία επίσης με κατηγόρησε, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η Μπρέντα την είχε βάλει να τα πει», λέει ο 37χρονος άνδρας και συνεχίζει: «Από εκείνο το σημείο ξεκινάει και η εμπλοκή του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης αλλά και του επιχειρηματία με τα νυχτερινά κέντρα. Την καθοδήγησαν να με καταγγείλει στις Αρχές, όχι για να με εκδικηθούν αλλά για λόγους οικονομικού κέρδους. Το κέρδος από τη συνεργασία της προέδρου του Δικτύου, Νίκης Ρουμπάνη, με τον εν λόγω επιχειρηματία ήταν αμφίδρομο. Η μεν πρώτη κατόρθωνε να παρουσιάσει έργο για την Οργάνωσή της και να αξιώνει με την εμφάνιση «κατασκευασμένων» θυμάτων σωματεμπορίας κονδύλια από διάφορους κρατικούς φορείς, ενώ παράλληλα λάμβανε και ιδιωτικά κονδύλια από τον επιχειρηματία. Εκείνος, με τη σειρά του, εξασφάλιζε ότι οι αλλοδαπές δεν θα απελαύνονταν, καθώς, μέσω των καταγγελιών, χαρακτηρίζονταν ως ''θύματα'' και στη συνέχεια προσλαμβάνονταν στα μαγαζιά του. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα σικέ παιχνίδι».

Τα «καυτά» στοιχεία

Οι ισχυρισμοί του θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν έωλοι στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο κάθε κατηγορούμενος, προκειμένου να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα, εάν στη συνέχεια η υπόθεση δεν έπαιρνε δραματική τροπή.

Βάσει στοιχείων-ντοκουμέντων που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, οι δύο αλλοδαπές, στις αρχές Μαΐου 2006, κατήγγειλαν τον «μαστροπό» τους στις Αρχές. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου 2006, με πράξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, χαρακτηρίστηκαν «θύματα εμπορίας ανθρώπων» και έλαβαν άδεια παραμονής στη χώρα μας. Φιλοξενήθηκαν στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης ως κακοποιημένες, αλλά ως εκ θαύματος βρέθηκαν λίγο καιρό μετά (στις 15 Ιουλίου 2006) να χορεύουν αισθησιακούς χορούς στο στριπτιτζάδικο του επιχειρηματία, ο οποίος αποτελούσε το βασικό χορηγό του Δικτύου! Από την κακοποίηση και τους βιασμούς στο στριπτίζ…!

Την υπόθεση, όμως, περιπλέκει και ένα βίντεο-ντοκουμέντο και εμφανίζει τον «σωματέμπορο» Σούλιο και το χαρακτηρισμένο θύμα του κατά τη διάρκεια ενός «βιασμού».

Στο ολιγόλεπτης διάρκειας ντοκουμέντο, όμως, δεν φαίνεται να σημειώνεται κανένας βιασμός, αλλά να πραγματοποιείται ερωτική συνεύρεση, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρουμάνα καλλονή όχι μόνο φιλάει τον «βιαστή» της αλλά μιλάει (με περίσσια άνεση) και στο κινητό τηλέφωνο…

Το συγκεκριμένο υλικό έλαβε μάλιστα υπ΄ όψιν του και ο 1ος ειδικός ανακριτής Αθηνών, κ. Δημήτρης Λευκός, ο οποίος, με την υπ’ αριθμ 58/2007 διάταξη που εξέδωσε στις 8 Φεβρουαρίου του 2007, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Σούλιου και πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας εγγυοδοσία ύψους 50.000 ευρώ. Λέει χαρακτηριστικά ο ανακριτής στη διάταξή του: «Σε βίντεο το οποίο προσκόμισε ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του αιτούντος και το οποίο διαβάστηκε ενώπιόν μου με τη παρουσία της μάρτυρος, η οποία εξηγούσε το σχετικό βίντεο, προκύπτει ότι ο Σούλιος είχε σεξουαλικές σχέσεις με την Μπρέντα κατά το χρονικό διάστημα πριν από την τέλεση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται…». Για την ιστορία, ο 34χρονος άνδρας δεν αποφυλακίσθηκε ποτέ, γιατί, όπως λέει, δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ που είχε οριστεί η εγγυοδοσία.

Λίγο καιρό αργότερα κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης, η «κακοποιημένη» Μπρέντα δεν εμφανίσθηκε καν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας. Εμφανίσθηκε όμως το δεύτερο «θύμα», η Άννα Ρακιέρου, η οποία αναίρεσε όλα όσα είχε καταγγείλει στις Αρχές, λέγοντας ότι η φίλη της της είχε υποδείξει να καταθέσει ψέματα. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι προχώρησε στη καταγγελία, προκειμένου να «βοηθηθεί» να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Ψέματα ήταν αυτά που είπε η Μπρέντα ότι τη βίαζε ο Σούλιος. Εμένα δεν με βίαζε κανένας ούτε με ακούμπησε. Εγώ τότε δεν μίλαγα ελληνικά καθόλου και η Μπρέντα ό, τι μου είπε να πω αυτά είπα… Έχω τύψεις τώρα που καταλαβαίνω ότι είχα πει τότε, αλλά ήταν για να με βοηθήσει να μείνω στην Ελλάδα», κατέθεσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε από τη μεταστροφή του «θύματος». Όπως δεν δέχθηκε να λάβει υπ' όψιν του το βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο είχε βασισθεί η διάταξη του ανακριτή, προκειμένου να αποφυλακισθεί ο 34χρονος άνδρας με το σκεπτικό ότι δεν τραβήχθηκε με τη συναίνεση της Μπρέντα και ως εκ τούτου αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταδικάσει τον Κώστα Σούλιο σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 ετών και 24 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εμπορίας δούλων, της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού κατά συρροή κ.λπ.

Η σύλληψη για ναρκωτικά

Μέχρι σήμερα, το Εφετείο για την υπόθεση του 34χρονου άνδρα δεν έχει εκδικασθεί. Έχει αναβληθεί τέσσερις φορές. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας, η Μπρέντα, δεν έχει παρουσιασθεί σε καμία από τις δικασίμους που έχουν ορισθεί, με τους ανθρώπους του Δικτύου να αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.

Οι δικαστικές Αρχές, όπως φαίνεται, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την «κακοποιημένη» που βρέθηκε μετά τους αλλεπάλληλους βιασμούς της να χορεύει στριπτίζ. Κατάφεραν, όμως, να την «τσιμπήσουν» οι αστυνομικές Αρχές.

Στις 6 Απριλίου 2009, αστυνομικοί στη Ρόδο συλλαμβάνουν τη καλλονή μαζί με έναν Αλβανό φίλο της να κατέχουν (μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμεναν) 78 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Το χαρακτηρισμένο -από την ελληνική Πολιτεία- «θύμα εμπορίας» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για το κακούργημα της αγοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια και την παρέπεμψε στον ανακριτή, για να απολογηθεί.

Όλως τυχαίως, όταν η Μπρέντα εμφανίστηκε να απολογηθεί στο δικαστικό λειτουργό, θυμήθηκε ότι ήταν «κακοποιημένη» και ότι είχε «βοηθηθεί» από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης! Εξέθεσε δηλαδή όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι αγνοούσαν την τύχη της, παραδίδοντας στον ανακριτή και το κινητό τηλέφωνο μιας στενής συνεργάτιδας της ΜΚΟ. Είπε χαρακτηριστικά: «Η δεύτερη από εμάς που υπήρξε θύμα εμπορίου λευκής σάρκας και γλύτωσε μόλις πρόσφατα με τη βοήθεια ενός δικτύου προστασίας γυναικών-θυμάτων (παρακαλώ, επιβεβαιώστε τον ισχυρισμό αυτό στο τηλέφωνο 69…..,) όσο και του πρώτου από εμάς ο οποίος στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης της δεύτερης από εμάς σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής της, κατά την οποία προσπαθεί να επανέλθει σε μια φυσιολογική καθημερινότητα μετά τα αίσχη που βίωσε πάνω της».

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά της, αλλά άνηκαν σε ένα τρίτο πρόσωπο που τους φιλοξενούσε στο σπίτι του.

Οι ισχυρισμοί της αλλά και το δράμα που ξεδίπλωσε σχετικά με τη «περιπέτειά» της φαίνεται πως έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη χωρίς εγγυοδοσία και με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι «δωρεές» και η δίωξη κατά Ρουμπάνη και επιχειρηματία

Εν τω μεταξύ, όμως, στα απόνερα της υπόθεσης Σούλιου, στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε η σχέση που είχε η πρόεδρος του Δικτύου, κυρία Νίκη Ρουμπάνη, με τον βασικό χορηγό της Οργάνωσης, επιχειρηματία, ο οποίος τον Ιούλιο του 2007 συνελήφθη και προφυλακίσθηκε ως μέλος του μεγαλύτερου κυκλώματος προαγωγών που εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα. Η απαρχή, για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της περίεργης σχέσης μιας γυναίκας που «κυνηγά» τους σωματέμπορους και του «μαστροπού»-χορηγού του Δικτύου και είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη και στους δύο για τα κακουργήματα της σωματεμπορίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ήταν μια ανώνυμη επιστολή που έφθασε στον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργο Σανιδά, και ανέφερε ότι μεταξύ της ΜΚΟ και του χορηγού-«μαστροπού» υπήρχε μια πολύ βρόμικη συναλλαγή: Ότι ο επιχειρηματίας πάσαρε αλλοδαπές καλλονές στο Δίκτυο, οι οποίες καθοδηγούνταν να καταγγείλουν διάφορους ανθρώπους που είχαν σχέσεις για κακοποίηση με απώτερο σκοπό να χαρακτηριστούν ως θύματα, να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα μας και να μπορούν ελεύθερα να χορεύουν στα στριπτιτζάδικα του επιχειρηματία! Ότι δηλαδή η ΜΚΟ είχε μετατραπεί σε ένα «παραμάγαζο» το οποίο εχρησιμοποιείτο από μαστροπούς, προκειμένου οι δίμετρες καλλονές να εργάζονται νόμιμα στις επιχειρήσεις τους, διά της οδού του χαρακτηρισμού τους ως «θύματα εμπορίας» ανθρώπων.

Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε η ανώνυμη επιστολή κερδισμένοι ήταν και οι δύο. Και η ΜΚΟ, η οποία αποδείκνυε ότι παρείχε έργο, και οι «μαστροποί». «Χαμένες» και εξαπατημένες ήταν όμως οι ελληνικές Αρχές που έδιναν άδεια παραμονής (καλή τη πίστει) σε πρόσωπα που δεν είχαν κακοποιηθεί ποτέ αλλά και οι πολίτες που καταγγέλθηκαν και διασύρθηκαν ως βιαστές και σωματέμποροι, μόνο και μόνο για να διευκολυνθεί το κύκλωμα.

Θορυβημένος από τη σοβαρότητα της καταγγελίας, ο Γιώργος Σανιδάς έδωσε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής στην εισαγγελέα Εφετών, κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία μέσω της δικαστικής έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν προϋποθέσεις για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργήματα τόσο κατά της κυρίας Ρουμπάνη όσο και του επιχειρηματία. Διαβίβασε λοιπόν τον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας αλλά και το πόρισμά της στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, κύρια Ελένη Ράϊκου, η οποία άσκησε κακουργηματικές διώξεις τόσο στην πρόεδρο του ΜΚΟ όσο και στον χορηγό-επιχειρηματία και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Την κυρία Ρουμπάνη και τον «μαστροπό»-χορηγό του Δικτύου δεν «καίει» μόνο το γεγονός ότι οι δύο Ρουμάνες που κατήγγειλαν το Σούλιο για βιασμούς και τα λοιπά και χαρακτηρίστηκαν «θύματα εμπορίας ανθρώπων» βρέθηκαν να εργάζονται λίγο καιρό μετά τη φιλοξενία τους στο Ξενώνα στο στριπτιτζάδικο του δεύτερου αλλά και το οικονομικό αλισβερίσι που είχαν αναπτύξει μέσω των δωρεών αλλά και προσωπικών δανείων. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr είναι πολλά και περιέχονται όλα στον φάκελο της δικογραφίας.

Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το παραστατικό με την καρτέλα λογαριασμού της ΜΚΟ για το έτος 2005. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρονται λεπτομερώς οι δωρεές που έγιναν προς το Δίκτυο αλλά και οι επιχορηγήσεις ύψους 40.000 ευρώ που έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Στις χορηγίες, λοιπόν, η αλυσίδα με τα αρτοποιεία του επιχειρηματία έχει περίοπτη θέση. Στις 11/2/2005 προχώρησε σε δωρεά ύψους 2.000 ευρώ, στις 17/6 300 ευρώ, στις 5/7 300 ευρώ, στις 23/8 και πάλι 300 ευρώ, στις 27/9 300 ευρώ και στις 16/11 και πάλι 300 ευρώ. Παράλληλα, από άλλα στοιχεία της δικογραφίας εμφανίζεται ο εν λόγω χορηγός να εξόπλισε τη ΜΚΟ και με τηλεφωνικό κέντρο συνολικής αξίας 1.320 ευρώ, ενώ υπάρχει και το προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ που εισέπραξε προσωπικά η κυρία Νίκη Ρουμπάνη από τον επιχειρηματία!

Μάλιστα, η αβρότητα μεταξύ του Δικτύου και του εν λόγω χορηγού φαίνεται πως ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα η ΜΚΟ στο επίσημο site της στις 6 Ιουλίου 2007 να νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το Αρτοποιείο τόσο για τις χορηγίες του όσο και για την αρωγή στη στήριξη του θύματος. Τώρα για ποιο «θύμα» μιλάμε, όταν η καταγγέλλουσα Ρουμάνα εμφανίζεται μετά την κακοποίηση να χορεύει στριπτίζ στο νυχτερινό μαγαζί που ανήκει στον επιχειρηματία-χορηγό με την αλυσίδα αρτοποιείων είναι αλλού παπά ευαγγέλιο και εξετάζεται και αυτό.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι δύο μόλις μήνες μετά τις ευχαριστίες ο «επιχειρηματίας»-βασικός χορηγός του Δικτύου συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης «VITRINE». Προφυλακίσθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που κατέθεσε.

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική της περιπέτεια, η κυρία Ρουμπάνη διατείνεται ότι είναι αθώα. «Θεωρούμε την καταγγελία σε βάρος μας ως ενορχηστρωμένη επίθεση, προκειμένου να αποτραπεί η κατάθεση μαρτύρων που προστατεύτηκαν στο παρελθόν ή προστατεύονται τώρα από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες» είπε στο διά ταύτα της ανωμοτί κατάθεσης που έδωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2008 η κυρία Ρουμπάνη, οριοθετώντας ως εξής τη γνωριμία της με τον «χορηγό» του Δικτύου, αλλά και τις δύο «κακοποιημένες» που εργάζονταν ως στριπτιζέζ:

«Τον κ. Γ. τον γνώρισα το καλοκαίρι του 2005, όταν ήρθε στην έκθεση ζωγραφικής που έκανα και μου είπε ότι στη μνήμη της αρραβωνιαστικιάς του, που ήταν Ρουμάνα και είχε σκοτωθεί, θέλει να γίνει χορηγός του Δικτύου. Το πρώτο ποσό που έδωσε στις 17 Ιουνίου 2005 ήταν 300 ευρώ. Το τελευταίο ποσό το έδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 και αφορά στην επιταγή των 7.000 ευρώ λόγω δανείου... Η λήψη του δανείου έγινε με δική του ενθάρρυνση... Το φθινόπωρο του 2006 πληροφορηθήκαμε από την Μπρέντα Τσιμπέρι και άλλες Ρουμάνες ότι ο Α.Γ. θα συμμετέχει στο άνοιγμα καταστήματος με στριπτίζ. Διακόψαμε τη συνεργασία μας και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε το δάνειο καταθέτοντας σε τράπεζα τα μισά χρήματα... Η αναφερόμενη από εμένα εξασφάλιση άδειας των αλλοδαπών γυναικών και συγκεκριμένα των Μπρέντα Τσιμπέρι και Άννα Ρακιέρου δεν ισχύει, διότι είχαν ήδη συνάψει γάμο με Έλληνες... Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι κάποιο από τα φιλοξενούμενα θύματα σωματεμπορίας έχει μια συμπεριφορά που αντίκειται στους σκοπούς του Δικτύου, απομακρύνεται άμεσα από τον ξενώνα...» κατέθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ο κατάδικος Κώστας Σούλιος εξακολουθεί να θεωρεί την πρόεδρο της ΜΚΟ ως υπαίτια του «Γολγοθά» που ανεβαίνει. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση που έκανε στη zougla.gr o ένας εκ των πληρεξούσιων δικηγόρων του, κ. Παναγιώτης Βλάσσης: «Η υπόθεση Σούλιου είναι ο ορισμός της πλεκτάνης. Εμπλέκονται πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με στεγνά οικονομικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενα ευγενείς σκοπούς. Εμπνευστές του παραμυθιού με τον «κακό δράκο», στο οποίο αυθαίρετα αυτοπροσδιορίζονται ως «καλοί Σαμαρείτες» για την τιμή της «πριγκίπισσας» του παραμυθιού, που πρωταγωνιστεί χορεύοντας αισθησιακά στα νυχτερινά μαγαζιά της ελληνικής επικράτειας! Η Πολιτεία Δικαίου και Διαφάνειας δεν αντέχει πλέον τα παραμύθια και τους εμπνευστές τους. Το απαιτεί η κοινωνία και αυτή τη φορά δεν θα συγχωρέσει τους θεσμούς που οι εκπρόσωποί τους θα επικαλεσθούν το άλλοθι της παραπλάνησης. Τα γνωρίζουν όλα εδώ και καιρό. Με αμάχητες αποδείξεις. Ας αφήσουν, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το καθήκον της προς κάθε κατεύθυνση, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο υποθέσεις θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη: Της κυρίας Ρουμπάνη από τον ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία της και του Κώστα Σούλιου από το Εφετείο.
Πέτρος Κουσουλός
Greece - Press: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: