Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Καλά ξεμπερδέματα ... νεκρώνει το Λιμάνι !

Σε λίγο κλείνει το Λιμάνι!

Απεργία των Λιμενεργατών από σήμερα, στις 12 το βράδυ.

Νεκρώνει το λιμάνι από το πρώτο λεπτό της εγκατάστασης της θυγατρικής της Cosco.

Από σήμερα ήταν να γίνει η εγκατάσταση των Κινέζων, αύριο θα γινόταν, θα αργήσει μάλλον λίγο.
Η Κατσέλη "έκανε" την "Κινέζα" δεν ...καταλαβαίνω λέει την απόφαση των λιμενεργατών...:

«Αδυνατώ να κατανοήσω τη νομιμοποιητική βάση της σημερινής απόφασης του Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ»,

Τι δεν καταλαβαίνει δηλαδή;

-Δεν πωλείται το λιμάνι, λέγατε..!
-Απλό είναι. Βρείτε άλλο τρόπο..!
-Απλά δεν πωλείται ή μάλλον δεν εκποιείται..!

Βλέπεις οι Λιμενεργάτες ...έμειναν στάσιμοι...εκεί στην "επαφή τους με την κάλπη" !

Στάσιμοι στις προεκλογικές σας υποσχέσεις και περιμένουν να αρχίσετε...νέες διαπραγματεύσεις.

Ή καλύτερα να διώξετε τους ...κινέζους, γιατί άν μείνουν ..:

πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).

θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.

... θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).

θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.

υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.

υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά.

και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση, και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε…

Ότι σπέρνεις θερίζεις, λέει ο ..."σοφός" λαός μας !