Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Β. Μεϊμαράκης: Δεν έχω εμπάθειες, μιλώ με πολιτικούς όρους

«Δεν έχω εμπάθειες. Μιλώ πολιτικά και με πολιτικούς όρους» ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του έναντι του Αντώνη Σαμαρά μέσω της ομιλίας του στην ΚΕ.

«Δεν υπερασπίζομαι κάποιο πρόσωπο. Υπερασπίζομαι την ιστορία. Είμαι πάνω από αυτά τα πρόσωπα»,
τόνισε, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.

Σημείωσε ακόμη ότι πρωταγωνίστησε στο να γυρίσει ο κ. Σαμαράς και να μην υπάρξει τρικυμία από την επιστροφή του.


«Δεν κάνω επιθέσεις, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Εγώ απάντησα, τοποθετήθηκα σε ένα θέμα που είχε ξεκινήσει και πρέπει να πω ότι υπήρχε μια άτυπη συμφωνία όλων μας ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συζητήσουμε τα αίτια της ήττας και δεν θα συζητήσουμε για το παρελθόν», εξήγησε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «την τελευταία εβδομάδα υπήρχαν συνεχείς αναφορές μέσα από συνεντεύξεις του κ. Σαμαρά με όρους διαλόγου παρελθόντος».



«Έγινε μια προσπάθεια να μας γυρίσει στο παρελθόν και να υπάρξει η άποψη ότι δικαιώθηκε η στάση του στο θέμα των Σκοπίων, τίμησε και δεν πρόδωσε το δάκρυ του εθνάρχη. Σε αυτό απάντησα και πήρα θέση. Παρόλο που έβγαινα στα κανάλια, δεν πήρα θέση στα κανάλια αλλά στην ΚΕ και παρουσία του», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.



Ερωτηθείς αν αυτή η κίνηση είναι διχαστική, επεσήμανε: «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας βασανίσει: ποιος διχάζει;

Αυτός που τα θέτει πρώτος ή αυτός που απαντά;

Ποιος μας γυρίζει στο παρελθόν;

Αυτός που τα θέτει πρώτος ή αυτός που απαντά;

Τελικά, είναι μια αποκατάσταση της αλήθειας;

Γιατί εγώ απάντηση σε αυτά δεν πήρα και θεωρώ και το θέμα λήξαν».



«Αυτή η διαδικασία δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πορευτούμε σεβόμενοι την ιστορία του κόμματος και την προσωπική διαδρομή του καθενός και αυτά πρέπει να είναι γνωστά», υπογράμμισε.



«Δεν είναι μπουρλοτιέρης της παράταξης. Είναι αποκατάσταση της αλήθειας και επανατοποθέτηση των όρων διαλόγου σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι μετά την δική μου παρέμβαση ξαναμπαίνουμε στη διαδικασία αυτή με όρους μέλλοντος», τόνισε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ευστάθιε,

Απόψε άκουσα τον Μανώλη στο κεντρικό δελτίο του Alter και έφριξα!!! Η θλιβερή παρουσία αυτού του χυδαίου Υπονομευτή της Κυβέρνησης Καραμανλή με οδήγησε να γράψω ένα κείμενο με πόνο ψυχής, το οποίο και καταθέτω και εδώ:

Έλεος! Όλοι όσοι πολέμησαν λυσσαλέα τον Καραμανλή και την Κυβέρνηση της ΝΔ στο πλευρό του Αρχιπροδότη Σαμαρά! Νεοδημοκράτες, Αντισταθείτε!!!
Δεν αντέχουμε άλλο! Πονά η ψυχή μας να βλέπουμε όλους εκείνους που πολέμησαν με μίσος και υπονόμευσαν τον Κώστα Καραμανλή και την Κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα 6 χρόνια να στοιχίζονται σαν φαιδροί πραιτοριανοί γύρω από τον Αρχιπροδότη Σαμαρά! Ονόματα που πρόδωσαν την εντολή που τους έδωσε ο Νεοδημοκρατικός Λαός, που καπηλεύτηκαν την Παράταξη για να την αποτελειώσουν!
Πρώτος απ’ όλους ο τραγελαφικός πρ. Βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Μανώλης! Ο καθημερινός «μαϊντανός» των Νταβατζηδοκάναλων, που αντιπολιτευόταν την Κυβέρνηση Καραμανλή με μεγαλύτερο πάθος και από τους Πασόκους! Σήμερα, εμφανίζεται ως χυδαίος συκοφάντης της Ντόρας Μπακογιάννη και λάβρος υποστηρικτής του ΑΠΟΣΤΑΤΗ Σαμαρά!!! Απόψε, στο κεντρικό δελτίο του Alter, έδωσε τα ρέστα του! Αυτός ο μοιραίος ανθρωπάκος έπρεπε εδώ και καιρό να έχει πάρει πόδι από την ΝΔ! Τον θυμόμαστε από πολύ παλιά, επί Έβερτ, πόσο διχαστικός και άθλιος ήταν ο ρόλος του! Τέτοια πολιτικά αποβράσματα δεν εκφράζουν την Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, αλλά μόνο τους Προδότες και Αποστάτες, σαν τον θλιβερό Αντωνάκη! Αν πρόκειται να αποχωρήσει από την πολιτική, όπως έχει δηλώσει, σε περίπτωση εκλογής της Ντόρας, τότε αυτό και αν είναι λόγος για να ψηφίσουμε μαζικά τη Μπακογιάννη για αρχηγό! Επιτέλους, δεν θέλω να βλέπω ή να ακούω άλλο Μανώλη!!! Τέρμα οι Προδότες! Τέρμα οι Υπονομευτές!!!
Άλλο ένα «σκουπίδι» που το παίζει κατά καιρούς -και κατά τα συμφέροντά του…- «νεοδημοκράτης», ο δημοσιοκάφρος Γιώργος Τράγκας, έχει ταχθεί φανατικά υπέρ του Προδότη! Είναι αυτός που πολέμησε λυσσαλέα, ως έμμισθος των Αλαφούζων, τον Μητσοτάκη και την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 1990-1993! Είναι αυτός που «το παίζει» δήθεν «αντίπαλον δέος» πρός την Πασόκα Κάτια Μακρή στο δελτίο του Alter! Είναι αυτός που απαξίωσε με τις χειρότερες ύβρεις τον Κώστα Καραμανλή (δείτε χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα της φυλλάδας του εδώ: http://www.tragasnet.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=88&Itemid=182) και σήμερα υμνεί τον Γιωργάκη και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια ώρα θέλει για αρχηγό της ΝΔ τον Σαμαρά!!! Τέτοια λαμόγια, τέτοιοι Εφιάλτες είναι η παρέα του Αρχιεφιάλτη Σαμαρά!
Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες, Αντισταθείτε!
Όλοι μαζικά στις 29 του Νοέμβρη, για να σώσουμε την Παράταξή μας, με σεβασμό στην Ιστορία της, από τα χέρια του Λύκου που μπήκε στο μαντρί και ζητά να μας κατασπαράξει!!!
Όλοι μαζικά για τη Ντόρα, αν θέλουμε η Νέα Δημοκρατία να έχει αύριο!