Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Αποσύρεται από υποψήφιος ο Δ. Αβραμόπουλος‏


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να πάρει μέρος στην κρίση η οποία διαφαίνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και για αυτόν τον λόγο αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.


Την αποχώρηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου την είχαμε προβλέψει, εκτιμώντας αντικειμενικά στοιχεία και προβλέποντας την εσωκομματική μάχη από τις 26/10, εδώ! και στις 27/10,εδώ!



Ολόκληρη η δήλωση της αποχώρησης του κ. Αβραμόπουλου, εδώ!


Εν τω μεταξύ, με περιοδείες και ομιλίες συνεχίζουν τον εσωκομματικό προεκλογικό τους αγώνα οι άλλοι τρεις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί σήμερα την Άρτα, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Σάββατο, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ αποφάσισε ομόφωνα η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος να γίνει από τα μέλη του κόμματος και από όσους εγγραφούν ως μέλη ακόμη και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το έκτακτο συνέδριο του κόμματος.



Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο νέος αρχηγός του κόμματος θα εκλεγεί από τα μέλη και όσους εγγραφούν στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.



Τη δύναμη της κομματικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΝΔ, καταγγέλλει ο υποψήφιος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα για «επανίδρυση της παράταξης», σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».



Στο ερώτημα αν θα επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά του απαντά «χωρίς αμφιβολία», ενώ ερωτηθείς με ποιόν από τους συνυποψήφιους έχει τις μεγαλύτερες διαφορές, δίνει έμφαση στο «κοινό αξιακό πλαίσιο» και στις «παράλληλες διαδρομές στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικά και ιδεολογικά οριζόμενης οικογένειας».



Η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της, στην Πάτρα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «στάθηκε στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές». Δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί, ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει θητεία, όλες οι θέσεις του κόμματος θα είναι αιρετές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκλέγονται στους κατά τόπους δήμους. Επίσης θα οργανωθούν σε όλη την χώρα δημοτικές, νομαρχιακές και θεματικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας στις βουλευτικές εκλογές.



Από τα Γιάννενα όπου μίλησε, ο Αντώνης Σαμαράς, απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην γραμματέα της ΝΔ , Βαγγέλη Μεϊμαράκη , στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. «Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της Παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι. Ο ρόλος μου είναι να ενώνω, όχι να διχάζω. Να επουλώνω πληγές, όχι να τις ξύνω. Η δική τους στάση δεν με αγγίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: