Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Οι παρεμβάσεις στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.


Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά την οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αντ.Σαμαρά, λέγοντας:
«Μην μας το παίζετε συναισθηματικά.
Μιλήστε πολιτικά.
Μην μας λέτε ότι 'δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη', γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν 'διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση'.
Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».



Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επανέφερε την πρότασή του να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο από οργανωμένα στελέχη, αλλά και από πολίτες που δηλώνουν οπαδοί και υποστηρικτές της ΝΔ, δεν είναι μέλη άλλου κόμματος και θα εγγραφούν σε ξεχωριστή λίστα.


Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής προέδρου, λέγοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση έχει κουράσει: «Δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας όμως έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε διαδικασία.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία που είχαν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι, την οποία «λογικά» όλοι πρέπει να στηρίξουν, όπως είπε.



Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το μεγάλο άλμα έχει ήδη γίνει με τη συμφωνία των τεσσάρων για την εκλογή προέδρου από τα στελέχη του κόμματος, σημείωσε πως αν και δεσμεύεται από αυτό που έχει υπογράψει, δεν έχει πρόβλημα με ό,τι άλλο αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή και τόνισε ότι πρέπει

«το θέμα να λυθεί σήμερα, γιατί κουράζουμε με αυτή τη συζήτηση για τη διαδικασία».



Ο Π.Ψωμιάδης δήλωσε ότι τιμά την υπογραφή του στη συμφωνία, αλλά τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της βάσης.

Τέλος, υπέρ της εκλογής προέδρου και από τους φίλους της ΝΔ τάχθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ με την εμμονή του Βαγγέλη Μειμαράκη. Η χθεσινή του παρέμβαση δίχνει καθαρά ότι δεν υπάρχει πνεύμα ενότητας στο κόμμα και τοποθετήσεις αυτού του επιπέδου είναι το λιγότερο προκληκτικές και εκρηκτικές. Πιστέυω ότι κάτι υποκρύπτουν.
Α.Ν.Θ.