Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Όλοι οι υποψήφιοι προσβλέπουν στο Συνέδριο του Σαββάτου...

Μετά το συμβιβασμό σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή του νέου προέδρου, οι διεκδικητές της ηγεσίας μετρούν τα πρώτα κέρδη και ζημίες για να επανακαθορίσουν τις στρατηγικές τους για τον πρώτο και πιθανότατα τον δέυτερο γύρο.

Δίνουν μάλιστα το επόμενο ραντεβού τους στο έκτακτο συνέδριο που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο.

O πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας απέστειλε την Κυριακή την πρόσκληση προς του συνέδρους, καλώντας τους στη διαδικασία που που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο που πέρασε η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε τη συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών, σύμφωνα με την οποία ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί από τα μέλη και όσους εγγράφονται μέλη στο on-line σύστημα την ημέρα της ψηφοφορίας.


Προηγήθηκε η αλλαγή στάσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που ανέλαβε να συμβιβάσει τις διαφορετικές προτάσεις και να συντάξει την τελική διατύπωση της πρότασης της Κεντρικής Επιτροπής προς το συνέδριο, την οποία ενέκριναν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσία του Δημήτρη Σιούφα.


Η πλάστιγγα έγειρε με την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, που θύμισε από την πρώτη στιγμή στους υποψήφιους διαδόχους του ότι υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο νέος αρχηγός θα εκλεγεί από τα μέλη και όσους αποφασίσουν να εγγραφούν μέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: