Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ρήξεις κορυφής για τις επιλογές στην ΕΛ.ΑΣ.


Νέο σοβαρό πρόβλημα στις προσωπικές σχέσεις του Παπανδρέου με τον Παπούλια, ανέκυψε εξαιτίας των σημερινών κρίσεων στην ηγεσία της Αστυνομίας .
Μετά τον ορισμό του Λευτέρη Οικονόμου ως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο Χρυσοχοϊδης επέλεξε να κάνει υπαρχηγό τον Γιάννη Ραχωβίτσα και να αποστρατεύσει τον επικεφαλής της ασφάλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βασίλη Γκαλόπουλο.


Ο Γκαλόπουλος θεωρούνταν σίγουρο ότι θα κατελάμβανε τη θέση του υπαρχηγού και υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα από το σύνολο του τύπου και ειδικά των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. Κι όμως ο υπουργός Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, απέρριψε την παρέμβαση Παπούλια για τον εκλεκτό του, καθώς πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες , ο Παπούλιας είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για την αποπομπή του Βασίλη Τσιατούρα από την ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ.

Τον Τσιατούρα τον είχε επιβάλλει πριν από δύο χρόνια και είχε ζητήσει μάλιστα από την τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αποστρατευτούν δύο αντιστράτηγοι.

Οι συγκεκριμένοι αντιστράτηγοι, ετοιμάζονταν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στο Μαξίμου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις του Προεδρικού Μεγάρου στη διαδικασία των κρίσεων, όμως στο τέλος αναθεώρησαν τη στάση τους σεβόμενοι την πολυετή και πολύ σημαντική διαδρομή τους στην Αστυνομία.


Οι σχέσεις Παπανδρέου - Παπούλια δεν βρίσκονται σε καθόλου καλό σημείο μετά από τη σημερινή επιλογή, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σχετική αποστρατεία χωρίς τουλάχιστον προειδοποίηση. Το ... μήνυμα του Μαξίμου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ηχηρό, ισχυρό και αιφνιδιαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: