Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Νικήτας Κακλαμάνης: Εγώ δεν ανέτρεψα τη ΝΔ! - Γιατί στηρίζω τη Ντόρα - Σκληρή κριτική στον α λα καρτ «υπερπατριωτισμό» του Σαμαρά.

H τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ της υποψηφιότητος της Ντόρας Μπακογιάννη αποτέλεσε ένα από τα πιο ηχηρά «χαστούκια» στον πάλαι ποτέ συνοδοιπόρο του στο εγχείρημα της ΠΟΛΑ Αντώνη Σαμαρά.


Πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν τον Νικήτα, ότι εμφανίζεται αντιφατικός σε σχέση με την πολιτική του ιστορία.


Και όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.


Την αλήθεια αυτή ξεκαθάρισε με λόγια σταράτα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA , Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009.


Δεν θα γράψουμε τίποτε περισσότερο επί της ουσίας.


Το μόνο που θα επισημάνουμε, επειδή το έχουμε γράψει και εμείς πολύ πριν το ακούσουμε από τα χείλη του Νικήτα Κακλαμάνη, είναι η εύστοχη επισήμανσή του, αναφορικά με το Σκοπιανό, στην ανακόλουθη στάση του Αντώνη Σαμαρά στα εθνικά ζητήματα.


Ουσιαστικά εμφάνισε τον Μεσσήνιο πολιτικό να μετέρχεται ένα «α λα καρτ υπερπατριωτισμό», ανάλογα με τις συγκυρίες…


Πολύ σωστά παρατήρησε, ότι εάν ο κ. Σαμαράς διαφωνούσε με την επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας ήταν μέλος, έπρεπε να είχε παραιτηθεί και να εκφράσει τη διαφωνία του ως απλός βουλευτής!


Φυσικά ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο! Και σημειωτέον, ότι η «κόκκινη γραμμή» της Κυβέρνησης Καραμανλή, και όλων των κομμάτων πλην του ΛΑΟΣ, ήταν ακριβώς η θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, θέση που το 1993 αποτέλεσε την πρόφαση του Σαμαρά για να ανατρέψει την Κυβέρνηση της ΝΔ…


Παρακολουθείστε τη βαρυσήμαντη παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων και βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: