Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

'Επεα πτερόεντα...

Και πέρασε ένας μήνας. Ακριβώς ένας μήνας. Από εκείνη την ημέρα όπου οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν να γυρίσουν ...σελίδα στην Ελληνική ιστορία.

Να την ονομάσουμε αποφράδα;
Όπως θέλετε.!
Και ενώ το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών θεωρείται σχετικά μικρό για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, είναι όμως αρκετό ώστε να αντιληφθούμε όλοι μας την ανακολουθία λόγων και έργων της πράσινης πλέον κυβέρνησης που έχει γαντζωθεί για τα καλά στην εξουσία, και σαν ...ψείρα χορτάτη βγήκε στο λαιμό και ...προκαλεί.
Για την ακρίβεια, η πράσινη κυβέρνηση δεν γαντζώθηκε από μόνη της. 
Εμείς της δώσαμε το σαπούνι και κρατήσαμε την τριχιά για τους ευατούς μας.
Κάτι πρέπει να κρατούσαμε κι' εμείς.!
Επί χρόνια κρατούσαμε την ...υπομονή μας.
Οι πράσινοι ..."κυβερνήτες", αλλιώς μας τα 'λεγαν προεκλογικά... Και καλά έκαναν και μας τα 'λεγαν, αφού ήξεραν που απευθύνονταν. Απευθύνονταν σε μάζες αγανακτισμένων πολιτών που ψάχνενε σανίδες σωτηρίας μέσα στις εν Ελλάδι ...Παμβώτιδες.!
Κι' εμείς γαντζωθήκαμε.! Όχι βέβαια από τις σανίδες. Γαντζωθήκαμε από τα ...μαλλιά μας και από τα φτερωτά λόγια του νυν Έλληνα Πρωθυπουργού, καίτοι αγνοεί παντελώς την Ελληνικήν γλώσσαν.

Παρά ταύτα, μπορέσαμε και καταλάβαμε έστω και την περίληψη των αμέτρητων ...σαρδάμ.
Γαντζωθήκαμε από το αναληθές αλλά βαρύγδουπο"λεφτά υπάρχουν" και πιστέψαμε - ως αφελείς - ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια.
Και πάνω που μείναμε με το στόμα ανοιχτό ως ...χάνοι, καθήσαμε στο τραπέζι.
Μα φυσικά για να φάμε τα λεφτά που ..."υπήρχαν".!
Κι' αντ' αυτών, ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται στην κεφάλα μας, μύρια "κοκτέιλ" έκτακτων ...εισφορών, κι' αυτό για το ...καλό μας.!
Για να αντιμετωπίσουμε τα θηριώδη ελλείμματα που κληρονόμησε η πράσινη κυβέρνση από την ...επάρατον.
Στα προεκλογικά "λόγια του αέρα" - κοινώς έπεα πτερόεντα - του τελευταίου - ελπίζουμε - πολιτικού κληρονόμου της Παπανδρεϊκής δυναστείας, δεν έτυχε να ακούσουμε κάτι για το ...μετά.!
Σ' αυτό το χρονικό "μετά" - τουτέστιν το σήμερα - μαθαίνουμε ότι "απογειώνονται" οι τιμές σε ποτά, καύσιμα και τσιγάρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος.
Αυτού του ελλείμματος, που πριν ακριβώς από ένα μήνα, η ...πράσινη κυβέρνηση, δεν ...ήξερε, αλλά και δεν ...ρώταγε.!
Μαθαίνουμε για επιβολή εκτάκτων εισφορών σε επιχειρήσεις. Κι' αυτό για το καλό μας.
Να μειωθούν δηλαδή τα έσοδά τους, ώστε να αποκτήσουν το ισχυρό άλλοθι των ...μαζικών απολύσεων.
Μ' αυτό το ...κοκτέιλ μέτρων που πλήττουν τις μάζες των ασθενέστερων, επιχειρεί η πράσινη κυβέρνηση ν' αντιμετωπίσει το θηριώδες έλλειμμα, το οποίο ωστόσο δεν συμπεριλαμβανόταν στην προεκλογική της ατζέντα, ενώπιον των πολιτών...
Την ίδια ώρα που βρίσκονται στο δρόμο συμβασιούχοι, υπάλληλοι των stage και των ΚΕΠ ακόμη, σχεδιάζεται η εφαρμογή νέας φοροκαταιγίδας με "καπέλο" - "μπούργκα" σε καύσιμα - ποτά και τσιγάρα, σε είδη δηλαδή λαϊκής κατανάλωσης αλλά και επιβολή έκτακτης εισφοράς - ξαναλέμε - σε επιχειρήσεις.
Το ζήτημα είναι "τι" μπορεί να πάρει κανείς από μια αγορά που "ασφυκτιά" καιρό τώρα, και που μαστίζεται απ' την ανεργία, την στιγμή μάλιστα που πέρασαν μόνο οι πρώτες 30 μέρες από τις ...100.!
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Όλα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση δρα υπό ... "προπέτασμα καπνού"... Προπέτασμα που αφορά την ...καταιγίδα δήθεν νεωτερικών επιλογών σε πρόσωπα και διαδικασίες, αλλά και την ...υπερκινητικότητα του πρωθυπουργού που πολλές φορές εμφανίζεται στην διάρκεια μιας ημέρας σε δύο και τρία σημεία "δράσεως"...
Απ' την άλλη όμως πλευρά κι επί της ουσίας, τα πάντα μοιάζουν ...ακίνητα στο μέτωπο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την οικονομία, αλλά και την στελέχωση της κρατικής μηχανής...
Υποτίθεται ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του εγνώριζαν εκ των προτέρων τόσο τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, όσο και τις παραμέτρους σημαντικών προβλημάτων, όπως εκείνο του λιμανιού του Πειραιά και συνεπώς είχαν σχεδιάσει και την αντιμετώπισή τους, όμως οι εξελίξεις διαψεύδουν την υπόθεση...
Αναδεικνύουν δε ένα τεράστιο έλλειμμα προετοιμασίας το οποίο σύντομα κι εφ' όσον δεν καλυφθεί, μπορεί να εξουδετερώσει τις "καλές προθέσεις" και να εκμηδενίσει την διάθεση ανοχής των πολιτών...
Χθές ή προχθές, και μέσα απ' αυτή τη στήλη μας, εκφράσαμε τους φόβους και την αγωνία μας, μήπως και κάποια καλάσνικωφ "πέσουν" σε ...λάθος χέρια, γεγονός που απευχόμαστε.
Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε κατά της βίας απ' όπου αυτή κι' αν προέρχεται.
Δεν ξέρω όμως αν είμαστε όλοι.!
ΠΝ

gianniotis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: