Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

«Το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό»

Σκληρή απάντηση στους εσωκομματικούς επικριτές της επιλογής των πρόωρων εκλογών επεφύλαξε σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίαστης της Διυπουργικής Επιτροπής για την Οικονομία υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

«Οι εκλογές είναι προς το συμφέρον του τόπου και εγώ όταν ρωτήθηκα υποστήριξα την άποψή μου χωρίς ταλαντεύσεις», τόνισε αρχικά ο κ. Σουφλιάς και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον του τόπου.

Όπως είπε, με δεδομένη την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλογές θα γίνονταν το Φεβρουάριο ή τώρα. «Το ερώτημα ήταν τι συμφέρει τον τόπο ποιο είναι το εθνικό συμφέρον», σημείωσε.


«Σε αυτούς που διερωτώνται ποιο είναι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να πω πως υπάρχει μία βασική αρχή που υπηρετεί η ΝΔ ... Αυτονόητο είναι ότι το συμφέρον μίας παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το συμφέρον το εθνικό», παρατήρησε με νόημα ο Γιώργος Σουφλιάς και επανέλαβε: «Το πρωτεύον είναι ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον».


«Αυτά είναι μία απλή εξίσωση, είναι αυτονόητα, εάν δεν προσθέσεις στους συλλογισμούς σου διάφορες άλλες παραμέτρους», πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς και κατέληξε λέγοντας:


«Πλέον πρέπει να δώσουμε το καλό αγώνα με πίστη και με δύναμη και νομίζω ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε».


1 σχόλιο:

Stathis είπε...

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΧΩΔΕ
κ. Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας κάνω μια δήλωση, η οποία νομίζω απαντά σε αυτά που θέλετε να με ρωτήσετε.

Με την απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θητεία αυτής της Κυβέρνησης θα έληγε οριστικά τον Φεβρουάριο. Επομένως, εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ή τον Φεβρουάριο ή τώρα. Το ερώτημα ήταν: Τί συμφέρει στον τόπο, ποιό είναι το εθνικό συμφέρον; Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές τώρα, ότι αυτό είναι το συμφέρον του τόπου. Και εξήγησε επαρκώς και με σαφήνεια για ποιούς λόγους είναι το συμφέρον του τόπου.

Εγώ είχα ερωτηθεί από τον Πρωθυπουργό για το θέμα αυτό. Και βεβαίως υποστήριξα ακριβώς αυτή την άποψη, χωρίς ταλαντεύσεις. Σ΄ αυτούς που διερωτώνται ποιό είναι το συμφέρον της παράταξης, πρέπει να πω ότι υπάρχει μια βασική αρχή, την οποία υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία και πρέπει να υπηρετεί η κάθε παράταξη: Αυτονόητο είναι ότι το συμφέρον μιας παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον. Πέραν αυτού, αν θέλουμε να το πάρουμε και με πολιτικά κριτήρια, πολύ εύκολα ο καθένας μπορεί να σκεφθεί ότι, μέσα σε μια πεντάμηνη περίπου προεκλογική περίοδο, με οξύτητα, λαϊκισμούς και διάφορα άλλα πράγματα και με αυτή την οικονομική συγκυρία, είναι σίγουρο ότι δεν θα ήταν όφελος και για την παράταξη. Αλλά αυτό είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι αυτό που είπα πριν, ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον.

Επίσης, θα ήθελα να πω ότι αυτά είναι μια απλή εξίσωση. Είναι αυτονόητα, εάν δεν προσθέσεις στους συλλογισμούς σου διάφορες άλλες παραμέτρους.

Θέλω τέλος να πω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να δώσουμε τον καλό αγώνα, με πίστη και με δύναμη, για να κερδίσουμε τις εκλογές. Και μπορούμε να τις κερδίσουμε.