Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Θερναδιέροι δεν θα μας οδηγήσουν σε ...Αυτοκτονικό ιδεασμό!


Θα κάνω ορισμένες πολιτικές παρατηρήσεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στον πολιτικό βίο.
Δεν ξέρω εάν έχει καταλάβει κανείς ότι υπάρχει Σύνταγμα της Ελλάδας. Από την μια τα ΜΜΕ έχουν παρεκτραπεί του ρόλου τους και ξεδιάντροπα παρεμβαίνουν στην βούληση των Ελλήνων πολιτών, των Δημοκρατικών θεσμών και ορέγονται στην ουσία την κατάλυση του Συντάγματος.

Με τον ένα ή άλλο τρόπο προσπαθούν να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, που στην ουσία θα πρόκειται για μια μεγάλη περίοδο ακυβερνησίας. Εκεί ακριβώς αποσκοπούν. Στην αναμπουμπούλα βλέπετε χαίρεται ο ..λύκος!

Από την άλλη η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ που με την σειρά της έχει μια συνεχή και έντονη βουλιμία για εξουσία, αγνοεί ηθελημένα την δεινή δομική οικονομική κατάσταση της χώρας μας , που εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης την καθιστά τον αδύναμο κρίκο της χώρας μας.
Αυτή η συνεχής και μακρά προεκλογική περίοδος μοιάζει με αυτοκτονικό ιδεασμό που θα οδηγήσει την χώρα μας στο ναδίρ των προσδοκιών των πολιτών.

Ακούγονται και λέγονται πολλά.Θεωρώ ότι η πιο σωστή και μετρημένη γνώμη ακούστηκε από το στόμα του κ. Αντώνη Σαμαρά όταν διερωτήθη «αν υπάρχει έστω και μισό επιχείρημα που να δείχνει ότι οι εκλογές κάνουν καλό είτε στη χώρα είτε στην παράταξη είτε στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή» και πρόσθεσε: «Αν υπάρχει, να το συζητήσουμε».

Πρώτη φορά ακούω στην πολιτική ιστορία, τουλάχιστον των πολιτισμένων κρατών και των δημοκρατικών πολιτευμάτων, ανοικτό ....δημοκρατικό διάλογο ανάμεσα σε στελέχη της Κυβέρνησης,της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ ( όλοι αυτοί που παραβλέπουν την θέληση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κριτή που ακούει στο όνομα «πολίτες αυτής της χώρας»), όσον αφορά την δυνατότητα του εκλεγμένου δημοκρατικά Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του να κυβερνήσουν τη χώρα. Δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά αυτό!

Η Νέα Δημοκρατία, όπως όλες οι κυβερνήσεις στο δημοκρατικό πολίτευμα, έχει εντολή πλήρη για να ολοκληρώσει μία δεύτερη τετραετή κυβερνητική θητεία
μέχρι το φθινόπωρο του 2011.
Αυτή την εντολή την έδωσε ο ελληνικός λαός και οποιαδήποτε κατάλυσή της στρέφεται στην ουσία εναντίον της βούλησής του και εναντίον των Συνταγματικών αρχών.

Στο χέρι του Πρωθυπουργού ( του μοναδικού που έχει πλήρη εικόνα των διεργασιών εντός , εκτός και επί τα αυτά της χώρας μας) είναι να αποφασίσει , με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον αυτού του τόπου.
Και είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας Καραμανλής - ένας πολιτικός με αποδεδειγμένα βαθύ υπόβαθρο εθνικού αισθήματος- θα πράξει αυτό που πρέπει και αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις.

Για όσους μετέρχονται το «κερδοφόρο σπορ» του εκβιασμού ( πολιτικοί ή ΜΜΕ) θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι σε ηθική δυστυχία και πολιτική παράσταση ανάλογη του θλιβερού εκβιαστή των Αθλίων, όπου ο Ουγκώ με την δεινότητα του χρωστήρα του καταγράφει την ποιότητα και την υφή του Θερναδιέρου.

Ουγκιανοί Θερναδιέροι λοιπόν , ας γνωρίζετε ότι η Ελλάδα έρχεται από πολύ μακριά με αξίες, οράματα, σύμβολα και δημοκρατικές ευαισθησίες. Δεν θα σας επιτρέψουν οι πολίτες αυτής της χώρας να θεωρείτε ότι εκφράζετε την θέλησή τους.

Εάν ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας θεωρήσει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να προβή σε ανοικτό και μετωπικό πόλεμο εναντίων της ....αθλιότητας σας , να είστε σίγουροι ότι θα βρει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών στο πλευρό του!
Ουγκιανοί Θερναδιέροι, στην θέση σας θα ...ανησυχούσα πολύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: