Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Όταν ο Καραμανλής αποφασίσει εκλογές δεν θα το ξέρει κανένας

Για να μην σας κουράζουμε, αν δεν θέλετε να διαβάσετε το ρεπορτάζ μας για το πώς ξεσηκώθηκαν όλοι από χθες και μιλάνε για εκλογές, σας λέμε την δική μας εκτίμηση: Πρόπερσι λοιπόν, τέτοιον καιρό , κανείς δεν περίμενε ότι ο Καραμανλής θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Αυτό ισχύει και τώρα επειδή κανείς δεν ξέρει τι σκέφτεται και όλοι εκτιμήσεις κάνουν.



Γιατί κυκλοφορούν τα σενάρια; Το ξαναγράψαμε: Και ο Κώστας και ο Γιώργος θέλουν να κρατάνε μαντρωμένους τους πράσινους και γαλάζιους βουλευτές για να μην ξεσηκώνονται. Ειδικά ο πρώτος, επειδή σε περίπτωση ήττας της Ν.Δ. γύρω στα πενήντα μέλη της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της δεν θα επανεκλεγούν. Μετρήστε λοιπόν πόσοι βουλευτές βγαίνουν στα κανάλια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.



Άλλη απόδειξη: Χθες μόλις κυκλοφόρησαν οι φήμες για πρόωρες εκλογές στις 4 ή 11 Οκτωβρίου αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έκαναν «διάβημα» στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Αργύρη Καρρά. «Τι πάτε να κάνετε;»



Πάμε παρακάτω. Ποιοι στη ΝΔ θέλουν εκλογές; Η Ντόρα και ο Σουφλιάς οι οποίοι, όπως έχουμε βαρεθεί να γράφουμε, βιάζονται να γίνουν εκλογές για να χάσει παταγωδώς ο Καραμανλής και να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής.



Ποιος άλλος εκτός της Ντόρας και του Σουφλιά θέλουν πρόωρες εκλογές; Ο ….Ρουσόπουλος. Ναι, μα το Θεό ! Κυκλοφόρησε κι αυτό χθες. «Ο Ρουσόπουλος θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές, για να χάσει ο Καραμανλής και να εκδικηθεί έτσι που τον αντικατέστησε με τον ….Αντώναρο». Καλλιεργεί έτσι την προεκλογική φημολογία μέσω της «Ε» και του Mega όπου όπως όλοι ξέρουμε διατηρεί καλές επαφές και γραμμάτια.



Κατά τα άλλα τα προεκλογικά σενάρια ξεκίνησαν από την χθεσινή «Ε» όπου η κ. Χριστίνα Κοραή έγραψε ότι «σύμφωνα με πηγές της» «Ε», ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, Γιάννης Λούλης, με τον οποίο είχε μυστική συνάντηση προχθές ο Καραμανλή, «του έδειξε τον δρόμο της ηρωικής εξόδου τον Οκτώβριο». Σύμφωνα με την ίδια με τον Οκτώβριο «και την πιθανότητα αξιοπρεπούς ήττας συμφωνούν και κορυφαίοι υπουργοί (Σουφλιάς, Μεϊμαράκης κ.ά.)» – Σ.Σ. με το «κ.α.» εννοεί προφανώς την Ντόρα την οποία μάλλον δεν την πάει.



Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η «Ε» κυβερνητικά στελέχη διαμαρτύρονταν ότι ο Καραμανλής δεν είδε τον κ. Λούλη αλλά ποιος τους ακούει πια; Έτσι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου κάνουν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων και φτάνουμε στο βραδινό δελτίο του Mega όπου η κ. Μ. Σπυράκη δηλώνει τα εξής καταπληκτικά:



«Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει εξίσου το ενδεχόμενο των αλλαγών στην Κυβέρνηση με ανασχηματισμό, με το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου, εντός του Οκτωβρίου» (ΣΣ, «φαίνεται», «ενδεχόμενο», το «Φθινόπωρο», τον «Οκτώβριο», όλο ακρίβεια το ρεπορτάζ)



«Υπάρχουν προς συζήτηση δύο ημερομηνίες για πρόωρες εκλογές, η 4η Οκτωβρίου και η 11η Οκτωβρίου» (ΣΣ, ο Καραμανλής που δεν μιλάει ούτε στον Αγγέλου αποκάλυψε και τις ημερομηνίες)



«Η συζήτηση που γίνεται, έχει θεωρηθεί πολύ πιθανή από κορυφαίο υπουργό της Κυβέρνησης, με τον οποίο συνομίλησα πριν από λίγο και ο οποίος είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό» (ΣΣ πώς τον λένε; Σουφλιά;)



«Στο τραπέζι του Πρωθυπουργού υπάρχει η εισήγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΣΣ νάτος), ο οποίος έχει προτείνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με διακύβευμα την κατάσταση της οικονομίας και την αντιμετώπισή της με συγκεκριμένα μέτρα».



Και αφού πιάσαμε το πολιτικό κουτσομπολιό να και τι περνάει αυτές τις ώρες η πλευρά της Ντόρας. «Τα εκλογικά σενάρια έχουν ανοίξει την όρεξη των γαλάζιων δελφίνων. Ο μόνος που δεν θέλει εκλογές είναι ο Σαμαράς. Δεν είναι ακόμη έτοιμος για να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία της Ν.Δ. Απεναντίας, η Ντόρα θέλει εκλογές, αφού πιστεύει ότι μετά από αυτές θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το αυτό πιστεύει και ο Σουφλιάς». Τι να τις κάνουμε τις αποκλειστικές πληροφορίες; Τα λένε μόνοι τους οι άνθρωποι. Η Ντόρα και ο Σουφλιάς βιάζονται να διαδεχθούν τον Καραμανλή.



Γιατί όμως βιάζονται και δεν περιμένουν, όπως άλλωστε και ο Γιώργος, τι λογική του «ώριμου φρούτου»; Εδώ πλέον μπαίνουμε στα μεγάλα μυστικά, τα οποία θα σας πούμε άλλη φορά.


Factorx


Δεν υπάρχουν σχόλια: