Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η Αυστριακή "Sky Europe". Δεν είχε την τύχη της "Ολυμπιακής"!

Χιλιάδες επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας SkyEurope βρίσκονται αποκλεισμένοι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της εταιρείας χαμηλού κόστους και τη ματαίωση όλων των πτήσεών της το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ρόλαντ Σραντζ.
Ο εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν μπορεί να λάβει κάποιο μέτρο για την επιστροφή των επιβατών της στις χώρες τους.
«Μια αεροπορική εταιρεία που χρεοκοπεί δεν μπορεί να διαπραγματευθεί συμφωνίες», δήλωσε, σε ερώτηση που του υπεβλήθη από το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.
Ωστόσο οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines) πρότειναν στους επιβάτες της SkyEurope που έχουν αποκλειστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, τη μεταφορά τους στη Βιένη, έναντι του ποσού των 150 ευρώ, μια προσφορά που ισχύει για τους προορισμούς που εξυπηρετεί η Austrian Airlines:
Αμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ, Λάρνακα, Νίκαια, Παρίσι, Σόφια και Σπλιτ.
Πριν από την ανακοίνωση της πτώχευσής της, η SkyEurope είχε ήδη ακυρώσει τις πτήσεις της που αναχωρούσαν από τα αεροδρόμια της Μπρατισλάβα και της Πράγας.
Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε το 2001 από αυστριακούς επενδυτές. Στα έξι χρόνια λειτουργίας της δεν κατέγραψε ποτέ κέρδη. Εξυπηρετούσε περίπου 30 προορισμούς με πτήσεις της από τη Μπρατισλάβα, την Πράγα και τη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: