Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Εντονότατοι φόβοι και για δολοφονική ενέργεια

Πολύ μεγάλη ανησυχία επικρατεί από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών μετά το ισχυρότατο τρομοκρατικό χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Χρηματιστήριο και τη μικρότερης εμβέλειας βομβιστική ενέργεια στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομία συνδέει τις δύο επιθέσεις βλέποντας ότι πίσω από αυτές βρίσκονται ο «
Επαναστατικός Αγώνας» και το παρακλάδι του «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο
Καραμανλής ενημερώθηκε από τον Μαρκογιαννάκη στις 6 περίπου το πρωί καθώς η τρομοκρατική ενέργεια έξω από τον «ναό του Χρήματος» λίγες ώρες πριν από την πρωθυπουργική παρέμβαση για τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις.
Η Αντιτρομοκρατική φοβάται ότι η «
Σέχτα Επαναστατών» ετοιμάζει τώρα δολοφονικό χτύπημα όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων καθώς η μία τρομοκρατική οργάνωση διαδέχεται την άλλη σε επιθέσεις.
Ο «
Επαναστατικός Αγώνας» τον περασμένο Μάρτιο επεχείρησε ξανά με παγιδευμένο όχημα να ανατινάξει τα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κηφισιά αλλά ο φύλακας του κτιρίου είχε αντιληφθεί τις κινήσεις των τρομοκρατών και ειδοποίησε έγκαιρα την Αστυνομία.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι τρομοκράτες επανεμφανίζονται δυναμικά δίνοντας το στίγμα τους και δείχνοντας τις προθέσεις τους. Κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμά να δημοσιοποιήσει τους φόβους του παρότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να τινάξουν στον αέρα την «κοντή» προεκλογική περίοδο σε περίπτωση που ο Καραμανλής ανακοινώσει σήμερα πρόωρες εκλογές.

Κι όλα αυτά δύο μόλις εβδομάδες μετά το «ολοκαύτωμα» της Αττικής το οποίο κατά την Πυροσβεστική οφείλεται σε έναν αγρότη, μια σφηκοφωλιά και τρία μπουκάλια οινοπνεύματος που βρέθηκαν στο χωράφι του! Ήδη αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και του Συνεδριακού Κέντρου όπου το Σάββατο το βράδυ ο Καραμανλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: