Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Θυμός και πολιτική αβεβαιότητα

Πρώτη επιλογή Καραμανλή, η προσφυγή στις κάλπες,
εφόσον δεν επιτευχθεί συναίνεση στα μεγάλα θέματα


Ημέρες οργής των πολιτών για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, που κατεγράφη εκ νέου στις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας διανύει η χώρα. Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων έχει φθάσει για τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, εν μέσω ενός εκρηκτικού κοινωνικού και πολιτικού τοπίου.



Το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον πρωθυπουργό, περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, να καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου σε αναζήτηση συναινέσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας και σε συμφωνία για την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς να προηγηθούν εκλογές τον Μάρτιο.



Εάν η απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου είναι αρνητική, ο κ. Κ. Καραμανλής θα προσφύγει στις κάλπες.



Πάντως, συνομιλητές του πρωθυπουργού επιμένουν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του για τον χρόνο των εκλογών, με αποτέλεσμα να παραμένει ζωντανό και το σενάριο του ανασχηματισμού, πριν ή μετά τη ΔΕΘ.



Σε κάθε περίπτωση, η εκλογολογία των ημερών έχει προκαλέσει νευρική κρίση στους κόλπους της Ν.Δ., και μεγάλη ένταση. Πολλοί νεότεροι υπουργοί και μεγάλος αριθμός βουλευτών χαρακτηρίζουν τις εισηγήσεις περί πρόωρων εκλογών «σχέδιο παράδοσης της εξουσίας», με τον πρωθυπουργό να έχει γίνει αποδέκτης των σχετικών αιτιάσεων.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: