Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια (5) !

Θυμάστε την πέτσινη επιταγή που είχε δώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου ,όπως είχε υποσχεθεί μετά τις πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Για όσους δεν θυμούνται ας ρίξουν μια ματιά στα άρθρα μου εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο.
Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια ! όπου εκείνο το ...«Για τη διαχείριση των χρημάτων θα συναποφασίσουν το ΠΑΣΟΚ και τοπικοί παράγοντες» με είχε κάνει να αναρωτηθώ εάν το ΠαΣοΚ ετοιμαζόταν να παίξει ψηφοθηρική πολιτική πάνω από τα φέρετρα και την καμένη γη.

Λίγες ημέρες μετά με το Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια ! (2) αναφερόμουν στις δηλώσεις που κ.
Παπακωνσταντίνου σχετικά με το θέμα και στην απόφαση την -πέτσινη όπως αποδείχθηκε- επιταγή να την διαχειριστεί ένα τετραμερές σχήμα, με τη συμμετοχή του νομάρχη Hλείας(…ΠαΣοΚ), του δημάρχου Πύργου(…ΠαΣοΚ), της TEΔK(…ΠαΣοΚ), καθώς και του… ΠAΣOK .Ζητούσα τότε καταλήγοντας «Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του για την σημερινή ηγεσία του ΠαΣοΚ !»

Ένα μήνα μετά , τον Σεπτέμβρη του 2008 έγραφα στο Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια! (3) , ότι η
παράδοση της επιταγής ήταν αποτέλεσμα…πολιτικής τηλεσκηνοθεσίας στην προσπάθεια τους…..να εξαγοράσουν ψήφους και…συνειδήσεις;

Η
πολιτική απάτη με την πέτσινη επιταγή εξακολουθούσε να βρίσκεται στην φαρέτρα του ΠαΣοΚ ,και να την χρησιμοποιεί , πράγμα που με ανάγκασε να γράψω τον Απρίλη του 2009 το Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια ! (4) , όπου καταλήγοντας έθετα μια σειρά ερωτημάτων.

Συγκεκριμένα ρωτούσα ευθέως τον κ.
Ροβέρτο Σπυρόπουλο

α)
Σε ποιόν αριθμό λογαριασμού είναι κατατεθειμένα τα χρήματα της εξαργυρωμένης ...επιταγής, σε ποιο όνομα, αφού όπως λέτε ήδη από αυτή έχουν δοθεί... κάποια χρήματα; Οι επιταγές δεν εξαργυρώνονται ...κομματάκι- κομματάκι. Στην ημερομηνία τους εξαργυρώνεται ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό.

β) Πότε εξαργυρώθηκε η επιταγή , αφού ο Νομάρχης είπε πολύ πρόσφατα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ότι ..την κρατά στα χέρια του (την επιταγή) ο ίδιος; Άρα δεν είχε εξαργυρωθεί.

γ) Τι σχέση έχει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και η μελέτη για την Ηλεία; Μήπως το Ίδρυμα είναι ο φορέας υλοποίησης και όχι η Νομαρχία; Ναι ή Όχι ;
Η απάντηση ( και στις τηλεφωνικές μου οχλήσεις ), ήταν ...
Ένοχη σιωπή ...!!! Δημοκρατία το μεγαλείο σου......

Διαβάζω λοιπόν προχθές στο «Παρόν» σχετικό αρθράκι που ο υπογράφει «
Ο καμένος», ότι : «Μια χαμένη επιταγή για μια καμένη υπόθεση. Όλοι στην Ηλεία ψάχνουν να βρουν πού πήγε η περιβόητη πράσινη επιταγή που θα πρασίνιζε την Ηλεία.
Το βέβαιο είναι
ότι δόθηκε και το επίσης βέβαιο είναι ότι δεν εισπράχθηκε. Τώρα, αν τοκίζεται και εισπράττονται τόκοι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Αλήθεια, όσο δεν εισπράττονται πού πάνε οι τόκοι;
Δεν ξέρω τι λέει το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω τι λέει η κυβέρνηση.
Η κοροϊδία πάντως πάει σύννεφο πάνω από τις καμένες περιοχές, σαν το σύννεφο καπνού που τις κάλυπτε όταν καίγονταν.
Κάποιοι λοιπόν σήμερα πρέπει να απαντήσουν.
Πρώτα ο νομάρχης: Πού είναι αυτή η επιταγή; Ποια η τύχη της; Πότε θα εξαργυρωθεί και ποιοι θα εισπράξουν;
Μετά να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ: Να ρωτήσει τον νομάρχη του γιατί δεν εισέπραξε την επιταγή;
Γιατί
καθυστερεί; Τι πρόβλημα έχει προκύψει και γιατί δεν το έχει αναφέρει; Γιατί αλλιώς και οι δύο θα είναι έκθετοι. Και το χειρότερο που ακούγεται, χωρίς να υιοθετείται, είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ποιο;
Αν το γνωρίζουν ας απαντήσουν. Αλλιώς να εισπραχθεί αύριο. Άλλωστε γιατί εδόθη;»

Αγαπητέ φίλε Καμένε ! Όσο πήρα εγώ
συγκεκριμένη απάντηση για τα ερωτήματά μου , όσο πήρε ο κ.Π. Αχιλεόπουλος που είχε κατήγγειλε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια με επιστολή του στον κ. Γ. Παπανδρέου, άλλο τόσο θα πάρεις και εσύ φίλε μου!
Απλά γιατί η επιταγή ....
ήταν πέτσινη ! Και να`ταν μόνο αυτή ......

YΓ. Ημέρα 3η .
Περιμένω την επίσημη διάψευση από το ΠαΣοΚ σχετικά με τα μπάνια του κ. Παπανδρέου στην Πούντα , τις ημέρες που καιγόταν η Αν. Αττική !

Δεν υπάρχουν σχόλια: