Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Σοκ από τη μαρτυρία περί σφαγής 320 ελληνοκυπρίων το 1974!

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα συγκλονιστική είδηση της εν ψυχρώ σφαγής 320 ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων με ξιφολόγχες, ακριβώς πριν από 35 χρόνια στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής του Αττίλα στο νησί. Στο χθεσινό της φύλλο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρικα», παρουσιάζει τη μαρτυρία ενός τουρκοκύπριου που είδε με τα ίδια του τα μάτια τα όσα συνέβησαν και τα διηγείται καρέ καρέ. Προς στιγμήν μάλιστα, δηλώνει ότι είχε φοβηθεί ακόμη και ο ίδιος για τη ζωή του βλέποντας την αγριότητα με την οποία σκότωναν οι τουρκοκύπριοι τους ελληνοκύπριους.


Ο εν λόγω μάρτυρας, δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία - 40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο - στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία στις τουρκικές φυλακές.



Όταν έφθασαν εκεί όμως, είχε καταπλεύσει ήδη ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις είχαν αποβιβαστεί. Μαθαίνοντας οι άνδρες του Αττίλα ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, μπήκαν με πρωτοφανή αγιότητα μέσα σε αυτά και τους σκότωσαν όλους με τις ξιφολόγχες τους! «Τα πάντα γύρω βάφτηκαν στο αίμα» όπως είπε ο τουρκοκύπριος. «Φοβήθηκα ακόμη και εγώ για τη ζωή του, γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση, που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του.



Μάλιστα οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ενδέχεται να έχουν ταφεί σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο «Μάρε Μόντε», το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή. Εάν αποδειχθεί ότι όλα αυτά αληθεύουν, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που έχει καταγραφεί ποτέ με μαρτυρία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: