Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ο Βλαστός, το ΠαΣοΚ και ο Περατικός

Παγωμένο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε ήδη να είχαν περάσει στην αντεπίθεση καθώς ο ίδιος ο Βλαστός διατηρούσε άριστες σχέσεις με το σύστημα ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990.


Παρά το γεγονός ότι αυτός και ο αδελφός του τον Οκτώβριο του 1994 είχαν σκοτώσει στο μπαρ «Κόλετζ» στη Λεωφόρο Καβάλας τον αδελφό του Ναστούλη, Μάκη και τον Άρη Σίνο, εν τούτοις τρία χρόνια μετά βρέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ενεπλάκησαν τον Μάρτιο του 1998 σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα.


Τον ξανάπιασαν τότε αλλά μετά από λίγο καιρό ξαναβρέθηκε εκτός φυλακής και συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα μέχρι το 2007 όπου τον συνέλαβαν στην Κόρινθο έπειτα από επίθεσή του σε επιχειρηματία της περιοχής.

Στο μεταξύ είχε... προλάβει να απαγάγει το 2001 τον επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα και να πάρει 500 εκατ. δραχμές λύτρα για να τον απελευθερώσει. Τα καλύτερα θα τα διαβάσετε τώρα... Πού ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός το πρωινό της δολοφονίας του εφοπλιστή Κωστή Περατικού από τα μέλη της 17Ν, στις 28 Μαϊου 1997;


Ο Κουφοντίνας ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε με το 45άρι της οργάνωσης. Το άλλο το όπλο, το 38άρι, ποιος το χρησιμοποίησε; Για να σας πονοκεφαλιάσουμε ακόμη περισσότερο, σημειώνουμε ότι μετά τη δολοφονία του Περατικού η 17Ν σχεδόν αδράνησε ενώ το τελευταίο της ανθρωποκτόνο χτύπημα εκδηλώθηκε τον Ιούνιο του 2000 κατά του Βρετανού ακολούθου Στίβεν Σόντερς. Τότε ήρθαν οι Άγγλοι της Σκότλαντ Γιαρντ στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας αξιωματικός της Χρ. Καλαματιανός .

Ο Καλαματιανός έδινε ιδιαίτερο βάρος στην εξεύρεση αποκαλυπτικών στοιχείων για τη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία.


Αυτά για αρχή...

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: