Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ BILDERBERG ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ» και ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ… ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ.


Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση – δήλωση της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Θα την παραδώσουμε ολόκληρη στην κρίση σας, οφείλουμε όμως τον δέοντα σχολιασμό σε ΔΥΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΑ:

του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

1. «Μ. ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ: Καλησπέρα σε όλους. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Σκιάθο το Συμπόσιο της Σύμης. Πρόκειται για το 12ο Συμπόσιο της Σύμης όπου έχουν συγκεντρωθεί τα καλύτερα προοδευτικά μυαλά του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μιλήσουν για θέματα τα οποία αφορούν τόσο στην πορεία της χώρας σήμερα, όσο και στην Ελλάδα του αύριο.»

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ …ΣΠΑΝΙΑ ΜΥΑΛΑ που συμπτωματικά είναι και ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, η Μαρία Καρακλιούμη συνεχίζει…

2. «Εξαιτίας της κρίσης, επιβάλλεται αναδιάρθρωση του συστήματος της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με δημιουργία νέων θεσμών, νέων οργανισμών, αλλά και αναδιάρθρωση των υπαρχόντων. Και τέλος διαπιστώθηκε ότι η Ευρώπη ουσιαστικά δεν έχει αναδείξει την ηγεσία που θα μπορούσε, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.»


ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ αυτά τα ΣΠΑΝΙΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, με την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Ποιοι την αποτελούν??? Ποιους κυβερνούν αυτοί που την αποτελούν???)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! ! !

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΣΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ….

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ: ( Πίσω από τα αφορώντα τη λαϊκη κατανάλωση, ανακαλύψτε την ουσία. Την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22 10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail : pressoffice@pasok.gr

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009



ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Μ. ΚΑΡΑΚΛΙΟΥΜΗ: Καλησπέρα σε όλους. Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Σκιάθο το Συμπόσιο της Σύμης. Πρόκειται για το 12ο Συμπόσιο της Σύμης όπου έχουν συγκεντρωθεί τα καλύτερα προοδευτικά μυαλά του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μιλήσουν για θέματα τα οποία αφορούν τόσο στην πορεία της χώρας σήμερα, όσο και στην Ελλάδα του αύριο.

Όπως μάλιστα μας είπε σήμερα και ο Πρόεδρος σε μια σχετική του δήλωση, στο πλαίσιο του Συμποσίου της Σύμης όλες αυτές οι προσωπικότητες θέλουν να συμβάλουν ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά. Με βέβαια στο επίκεντρο τον στόχο του ΠΑΣΟΚ που είναι να ξεπεράσουμε αυτή τη βαθιά κρίση που περνά ο τόπος, να δώσουμε ξανά ελπίδα, προοπτική, μια νέα πορεία, που θα έχει στο κέντρο το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες του πολίτη, όπου ο πολίτης θα είναι πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής.

Χθες, στην απογευματινή συνεδρίαση στο Συμπόσιο της Σύμης, είχαμε πέντε μεγάλες διαπιστώσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, καθώς επίσης και την παρουσίαση των τριών πυλώνων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

Στη χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο. Οι πέντε μεγάλες διαπιστώσεις, αφορούσαν πρώτα απ’ όλα στις τράπεζες. Έγινε η διαπίστωση ότι υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση εξουσίας, πλούτου και δύναμης στις τράπεζες και ταυτόχρονα οι τράπεζες έγιναν πολύ μεγάλες για να ρυθμιστούν, πολύ δυνατές για να πτωχεύσουν και πολύ ισχυρές για να τους επιβληθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο απ’ την πλευρά της πολιτείας και τις κυβερνήσεις.

Έγινε η διαπίστωση ότι έχει καταρρεύσει πλέον το ιδεολόγημα της αυτορύθμισης των αγορών και έχει αναδειχθεί η ανάγκη για ένα αποτελεσματικό σύστημα εποπτείας σε όλες τις αγορές. Διαπιστώθηκε συνάμα ότι υπάρχουν ανισορροπίες σε διεθνές επίπεδο, ανάμεσα στην Αμερική που είχε τα μεγάλα ελλείμματα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που είχαν τα μεγάλα πλεονάσματα.

Εξαιτίας της κρίσης, επιβάλλεται αναδιάρθρωση του συστήματος της παγκόσμιας διακυβέρνησης, με δημιουργία νέων θεσμών, νέων οργανισμών, αλλά και αναδιάρθρωση των υπαρχόντων. Και τέλος διαπιστώθηκε ότι η Ευρώπη ουσιαστικά δεν έχει αναδείξει την ηγεσία που θα μπορούσε, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Σε αυτή τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση των τριών πυλώνων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην παραγωγική αναδιάρθρωση με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη.

Ο δεύτερος αφορά στην αναδιανομή με μείωση δηλαδή του φορολογικού βάρους στους εργαζόμενους για τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδήματα. Και βέβαια στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις προς αυτά τα μεσαία και χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

O τρίτος πυλώνας αφορά στη δημοσιονομική εξυγίανση και αναβάθμιση της οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, με ένα νέο ελεγκτικό σύστημα, το οποίο και προγραμματίζουμε.

Θα παραμείνω λίγο στα θέματα που αφορούν στην οικονομία και θα αναφερθώ στο ενδεχόμενο της παράτασης, στο οποίο αναφέρθηκε το πρωί ο Υπουργός των Οικονομικών. Είναι σαφές ότι ο κ. Παπαθανασίου και η κυβέρνηση δεν μπορούν πια να κρυφτούν πίσω από τη διεθνή κρίση και ούτε να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία τόσο της οικονομικής τους πολιτικής, όσο και την ανικανότητά τους για στοιχειώδεις προβλέψεις.

Γνωρίζουν πολύ καλά το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Στοιχειώδης ικανότητα πρόβλεψης θα αποτύπωνε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας για το 2009 θα ήταν αρνητικός και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 θα ξεπερνούσε το 7% του ΑΕΠ.

Απ’ την κυβέρνηση απουσιάζει αυτό και η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται. Η κυβέρνηση δεν έχει ένα αξιόπιστο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, δεν μπορεί να προωθήσει παραγωγικές αναδιαρθρώσεις, όπως έχουμε πει και εμείς, και βεβαίως δεν έχει αποτελεσματική δημοσιονομική διαχείριση, όπως εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο.

Τα περιστασιακά φορολογικά μέτρα που πήρε, και που κατά πάσα πιθανότητα, κάθε μέρα ακούμε φήμες και μάλιστα σήμερα ο Υπουργός μάς είπε ότι πρόκειται να έρθουν και νέα μέτρα απ’ τον Οκτώβριο, πλήττουν μόνο εργαζόμενους και συνταξιούχους και βέβαια δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της οικονομίας τα οποία είναι συσσωρευμένα, απλώς τα επιτείνουν και βαθαίνουν την κρίση.

Θα περάσω σε ένα άλλο θέμα το οποίο είναι αρκετά κοντά στα θέματα της οικονομίας. Πριν από λίγες ημέρες απ’ αυτό το βήμα είχα αναφερθεί στην ανεργία για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Στα στοιχεία που είχα δώσει τότε είχα αναφερθεί πως επισήμως είχε εκτιναχθεί στο 9,3%, αυξημένη κατά 1,5% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα επίσημα στοιχεία που μας έδωσε και ανακοίνωσε, μας είπε ότι η ανεργία για το 2009 ήταν στο 9,4%, αυξημένη κατά 1,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008 που είχε καταγραφεί στο 7,7%.

Είναι περίπου μισό εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα και δυστυχώς πλήττονται περισσότεροι οι νέοι και οι γυναίκες. Όλα αυτά είναι απ’ τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε επισημάνει κατά καιρούς ότι η ανεργία είναι ένα μείζον θέμα το οποίο θέλει προσοχή, γι’ αυτό έχουμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα το σχολιάζουμε γιατί όλα αυτά είναι απ’ τα επίσημα στοιχεία, γιατί τα στοιχεία που μας κρύβουν αποτελούν μια πολύ τραγικότερη πραγματικότητα. Έχουμε αναφερθεί συγκεκριμένα και στο παρελθόν για τη διαφθορά που υπάρχει και τις αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων που μας δίνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και εκείνων που μας δίνει και ο ΟΑΕΔ.

Τώρα θα περάσω σε κάτι άλλο. Η Κυβέρνηση ενώ τα έσοδα καταρρέουν το μόνο που κάνει είναι να ξεπουλά δημόσια περιουσία. Συνεχίζει μπροστά στη δημοσιονομική εκτροπή που δημιούργησε και εν τω μέσω πανικού από την κατάρρευση των εσόδων να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Πριν λίγες μέρες αποφάσισαν την πώληση επιπλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Τώρα έκαναν το πρώτο βήμα για να εκχωρήσουν την ΕΥΑΘ (την Εταιρεία Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) σε στρατηγικό επενδυτή εκχωρώντας ποσοστό 23%, που σήμερα κατέχει το ελληνικό δημόσιο.

Να σημειώσω ότι η ΕΥΑΘ είναι μια εταιρεία κερδοφόρος και να θέσω κάποια ερωτήματα. Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η εκχώρηση αυτή πέραν της συλλογής εσόδων. Και να μας πουν αν είναι εύκολο ποια θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες και τους καταναλωτές. Το νερό είναι ένα αγαθό το οποίο δεν είναι αγαθό για εμπορική εκμετάλλευση. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη πως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα όπως αυτό του νερού πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου για την κατοχύρωση του κοινωνικού και αναπτυξιακού τους ρόλου.

Θα περάσω σε ένα άλλο θέμα. Χτες πληροφορηθήκαμε την αντικατάσταση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Μια αντικατάσταση η οποία έγινε μια βδομάδα μετά την επιτυχή συμβολή της Υπηρεσίας στην εξάρθρωση της «σπείρας των φυλακών». Η αντικατάσταση αυτή προκάλεσε τεράστια ερωτηματικά. Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και η Κυβέρνηση γνωρίζουν καλά τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε αυτή την αντικατάσταση.

Το ζητούμενο φαίνεται για την Κυβέρνηση πως είναι ο έλεγχος των ανεπιθύμητων διαρροών και ο κομματικός χειρισμός μιας ακόμα κρίσιμης υπόθεσης και βρήκαν έτσι το πρόσωπο του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, του κ. Παπαγγελόπουλου. Να θυμίσουμε ότι ως δικαστικός λειτουργός ο κ. Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε την κρίσιμη υπόθεση των υποκλοπών. Η έρευνά του δεν μας έκανε σοφότερους. Αντιθέτως η ΑΔΑΕ χρειάστηκε μόνο λίγες βδομάδες για να μας αποκαλύψει πολλά περισσότερα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε επίσης στο παρελθόν αναλάβει και άλλες υποθέσεις. Όπως τη ροή χρήματος από τα ταμεία της MAYO προς τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας. Υποθέσεις οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο. Λειτούργησε δηλαδή στην κατεύθυνση της συγκάλυψης, αρχειοθετώντας περιπτώσεις σημαντικού πολιτικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ διαβάζουμε κάποιες απόψεις του απερχόμενου Διοικητή, του κ. Κοραντή. Με βάση τα σημερινά στοιχεία προκύπτουν πολλά ερωτηματικά. Ο κ. Κοραντής σήμερα δήλωσε ότι δεν παραιτήθηκε, ότι αποπέμφθηκε και αγνοεί τους λόγους της αποπομπής του. Το ερώτημα που θέτουμε είναι ποιος είναι ο λόγος της αποπομπής. Μίλησαν για ανασχεδιασμό της δομής των υπηρεσιών πληροφοριών. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα ότι αφού ο απερχόμενος Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν το γνώριζε, για ποιον ανασχεδιασμό της δομής μας μιλούν;

Έχω και άλλο ένα τελευταίο θέμα. Σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από την Πολιτική Εκπρόσωπο για Θέματα Άμυνας την κα Βάσω Παπανδρέου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Εισηγητή του ΚΤΕ Άμυνας τον κ. Βασίλη Οικονόμου επισκέφτηκαν στρατιωτικές μονάδες στη Λέσβο. Συζήτησαν για θέματα ασφάλειας και άμυνας, για θέματα που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενημερώθηκαν για την υφιστάμενη κατάσταση και έδωσαν συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης για όλα αυτά τα θέματα που προανέφερα στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης στη Λέσβο.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: