Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Υποτροφίες ύψους 4.000 ευρώ σε παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων

Με το ποσό των 4.000 ευρώ ενισχύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων που φοιτούν σε σχολές όχι μόνον ελληνικές αλλά και του εξωτερικού.

Ήδη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης για τη χορήγηση υποτροφιών σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτό, κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων για χορήγηση υποτροφίας θα συνεκτιμάται κατά προτεραιότητα η φοίτηση σε σχολές που έχουν γνωστικό αντικείμενο σχετικό με το γεωργικό, αλιευτικό τομέα (ΑΕΙ- ΤΕΙ).
Ειδική Επιτροπή θα ανακηρύσσει τους υποψήφιους υποτρόφους με βάση τη βαθμολόγηση συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, όπως το οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό τέκνων της οικογένειας και την πιθανή αναπηρία του ίδιου του τέκνου ή των συγγενών του πρώτου βαθμού (από 67% και άνω), ενώ θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση για τους Παλιννοστούντες Πόντιους Ομογενείς και για τους πρωτοετείς φοιτητές ανάλογα με τη σειρά εισαγωγής τους στις Σχολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: