Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Γιατί το ΠαΣοΚ ζητά τώρα μετ` επιτάσεως την νομοθέτηση περί «αμνηστίας»;


Η Δημοκρατία εκφυλίζεται σε πολίτευμα ασυδοσίας, καπηλείας, εξωθεσμικού παρεμβατισμού και εκτροφείο διαφθοράς, όταν ο Τύπος γίνεται επιχειρηματικό «εργαλείο» οικονομικών παραγόντων που τον μεταπλάθουν σε όργανο εκβιαστικής παρέμβασης και επιβολής κυνικών συμφερόντων.

Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ,όπως έγραφα εχθές, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και να κηλιδώσει το όνομα ενός νεκρού,προκειμένου να «πιέσει» την κυβέρνηση να δεχτεί την πρόταση του ΠαΣοΚ για νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όποιους δίνουν στοιχεία και αποδείξεις στη δικαιοσύνη ή σε μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που οδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας για τις περιπτώσεις επίορκων πολιτικών.

Πως να την ...«πιέσει»; Χρησιμοποιώντας ξεδιάντροπα το όνομα του νεκρού Γιάννη Βαρθολομαίου, με ρεπορτάζ που ΑΠΕΔΕΙΞΑ χθες ότι είναι καθαρά ψευδές και παρεμβατικό από την ιδιοκτησία της εφημερίδας, και που προσπαθεί να θέσει την κυβέρνηση επικοινωνιακά ...στον τοίχο.

Αρνείται η τελευταία την πρόταση του ΠαΣοΚ και εμμένει στην απονομή της δικαιοσύνης; Δίνει τότε δικαίωμα για ψευδεπίγραφα επικοινωνιακά τρικ εκ μέρους του ΠαΣοΚ ( τι φοβάστε; Κάποια -ανώνυμη πηγή- είχε μιλήσει για τον Βαρθολομαίο. Μήπως αυτό φοβάστε ; Μήπως το άλλο ;-ανώνυμο πάντα-. Μήπως... κλπ).

Και λέω ψευδεπίγραφα επικοινωνιακά τρικ γιατί αν θυμάστε ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, είχε ζητήσει τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για τη θωράκιση των κομμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών τους.
Θα πρέπει να θυμάστε επίσης ότι ο κ.Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση.

Επίσης αν θυμάστε κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει σειρά προτάσεων για τον αυστηρότερο έλεγχο του λεγόμενου «πολιτικού» χρήματος, δεν κατέστη δυνατό να γίνουν συνταγματική επιταγή, λόγω της άρνησης σύμπραξης της Αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ...αποχώρησαν από το κοινοβούλιο.

Και ερχόμαστε στο ...ζουμί της υπόθεσης. Γιατί το ΠαΣοΚ ζητά τώρα μετ` επιτάσεως την νομοθέτηση περί «αμνηστίας»;
Χωρίς αμφιβολία,προτάσεις που να κινούνται προς την κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος είναι ευπρόσδεκτες. Αρκεί ...να κινούνται όμως από ....αγαθές προθέσεις.

Έχει όμως τέτοιες προθέσεις το ΠαΣοΚ ή μήπως είναι ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ για το κουκούλωμα του σκανδάλου της SIEMENS και την νόμιμη ατιμωρησία κάποιων προκειμένου στην ουσία να ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ;

Πιστεύει κανείς ότι οι κατηγορούμενοι π.χ του σκανδάλου της SIEMENS (και ειδικά Χριστοφοράκος και Σκαρπέλης που είναι έτοιμοι να «σπάσουν» ) δεν θα εμφανίσουν ...επιλεκτική μνήμη;

Θα δώσουν στο πιάτο κάποιον ατυχή υπουργό που ...«αναζητείται» στο Μπακού ή κάποιον άλλον υπουργό που την «έκανε» εσχάτως με ελαφρά πηδηματάκια από την πολιτική και ΝΟΜΙΜΩΣ πλέον θα έχουν επιτύχει τρεις αλληλένδετους σκοπούς και έναν ...παρένθετο.

Α)
Θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και... καθαγιασμένοι, διάγοντας «βίο ανθόσπαρτο» και απολαμβάνοντας τα λεηλατημένα από την περιουσία του ελληνικού λαού.
Β)Θα έχουν καταστήσει το δημόσιο βίο και την πολιτική ....ομήρους τους
Γ) Θα έχουν ...προστατέψει ΑΥΤΟΥΣ που ....τους προστάτεψαν δια της νομοθετικής ρυθμίσεως.
Και φυσικά το παρένθετο της υπόθεσης. Θα έχουν ...βοηθήσει στις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις ΑΥΤΩΝ που φροντίζουν για αυτούς ...!

«Τρία σε ένα» ΚΑΙ...παρένθετο δώρο δηλαδή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: